Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīra vienspēļu pirmās kārtas cīņā pēc pārliecinoši uzvarēta pirmā seta ar rezultātu 6-2, 4-6, 2-6 piekāpās Fionai Ferro no Francijas.

Sevastovas un Ferro duelis 32 grādu pēc Celsija karstumā ilga divas stundas un 11 minūtes. Tā abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle. Sevastova šobrīd WTA rangā ieņem 53. vietu, bet Ferro ir 64. vietā.

Sevastova maču iesāka ļoti veiksmīgi, un visos geimos viņai bija pārsvars. Viņa lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 3-1, bet pēc tam viņa vēlreiz nobreikoja pretinieci un pirmo setu uzvarēja ļoti pārliecinoši ar 6-2. Arī otrais sets iesākās teicami – viņa vēl divas reizes uzvarēja pretinieces serves geimus un ieguva 3-0 vadību.

Taču tad latviete zaudēja spēles pavedienu, un arī lielais karstums sāka ietekmēt spēlētāju. Ferro sāka atspēlēšanos, uzvarot nākamos četrus geimus. Sevastova apturēja pretinieces izrāvienu ar serves geima uzvarēšanu, taču pēc tam francūziete "sausā" uzvarēja serves geimu un sīvā cīņā vēlreiz nobreikoja Sevastovu.

Trešajā setā Sevastovai precizitāte bija zudusi. Ferro ieguva vadību ar 4-1, un atspēlēšanos liepājniecei paveikt neizdevās.

Sevastova olimpiskās spēles ar šo vēl nenoslēdzās, jo svētdien, 25. jūlijā, viņa ar Jeļenu Ostapenko aizvadīs arī dubultspēles.

Turnīra otrajā kārtā Ferro tiksies ar Sāru Sorrivesu-Tormo, kura ar 6-4, 6-3 pārspēja pasaules ranga līderi Ešliju Bārtiju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!