Foto: EPA/Scanpix/LETA
Tokijas olimpisko spēļu 400 metru brīvā stila finālā peldēšanā svētdien negaidītu uzvaru svinēja 18 gadus vecais Tunisijas sportists Ahmeds Hafnoi.

Tunisietis priekšsacīkstēs uzrādīja vien astoto labāko rezultātu, kas finālā viņam ļāva startēt no astotā celiņa. Pasaules rekorda cienīgus pirmos 100 metrus aizvadīja austrālietis Elaidža Viningtons, kuru pēc tam apdzina tautietis Džeks Makloflins.

Līderiem visas distances garumā līdzi turējās Hafnoi, kurš finiša taisnē ar izstieptu roku apdzina Makloflinu, finišējot pēc 3:43.36 minūtēm. Savukārt trešo vietu ieņēma amerikānis Kīrans Smits, noslēdzot olimpisko trijnieku, kurā visiem trim sportistiem šīs ir pirmās medaļas olimpiskajās spēlēs.

Hafnoi ir vien otrais peldētājs no Tunisijas, kurš piedalījies olimpiskajās spēlēs. Viņa priekštecis ir Usama Melluli, kurš Pekinas un Londonas spēlēs izcēlās ar divām zelta un vienu bronzas medaļu.

ASV sportisti ar medaļām atzīmējās arī citās disciplīnās. 400 metru kompleksajā peldējumā triumfēja Čeiss Kališs (4:09.42), kurš gandrīz par sekundi apsteidza tautieti Džeju Literlendu (4:10.28) un trešajā vietā palikušo austrālieti Brendonu Smitu (4:10.38)

Savukārt šajā pašā disciplīnā dāmu konkurencē pārliecinoši uzvarēja Japānas sportiste Jui Ohasi (4:32.08), sagādājot olimpisko spēļu organizatorei otro zelta medaļu. Sudrabs un bronza tika ASV sportistēm Emmai Vaiantai (4:32.76) un Hali Flikeringai (4:34.90), bet bez medaļas palika pasaules rekordiste un Rio spēļu zelta medaļas ieguvēja šajā disciplīnā Katinka Hošsū (Ungārija).

Pēdējais medaļu komplekts svētdien tika sadalīts 4x100 metru brīvā stila stafetē sievietēm. Otrajā posmā vadību sagrāba Austrālijas izlase (3:29.69), kas pakāpeniski nodrošināja pārliecinošu uzvaru. Otro vietu ieņēma Kanādas peldētājas (3:32.78), kuras finišā knapi apsteidza ASV sportistes (3:32.81). Vien pēdējā posmā no trijnieka izkrita Zviedrijas izlase, kas ilgstoši ieņemtās otrās pozīcijas vietā samierinājās ar sesto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!