Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pirmdien ar zaudējumu debitēja Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

Graudiņa un Kravčenoka D apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās pludmales volejbolistēm no ASV Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai.

Spēles sākums abām komandām bija līdzīgs, bet pie rezultāta 6:6 amerikānietes veica 8:1 punktu izrāvienu. No šī deficīta Graudiņa/Kravčenokai atspēlēties neizdevās. Otrā seta sākumā veiksmīgas serves un darbības laukumā ļāva iegūt trīs punktu pārsvaru (4:1). Latvietes turējās vadībā, bet seta galotnē Graudiņa izmantoja iespējas uzbrukumā, ieguva trīs setbumbas un ar labu servi noslēdza otro setu.

Trešā seta iesākumā latvietes nonāca iedzinējos ar 0:2, bet tad, pateicoties Kravčenokas uzbrukumam un Graudiņas blokam, ātri izdevās trīs punktus atspēlēt. Turpinājumā ritēja ļoti sīva cīņa, duetiem apmainoties punktu guvumiem. Pēc garas un aizraujošas izspēles, kurā amerikānietes guva smagu punktu, rezultāts kļuva 8:8, taču tam sekoja laba Graudiņas spēle aizsardzībā, kas deva divus punktus pēc kārtas. Kleisas spēle blokā radīja latvietēm problēmas, un amerikānietes noslēgumā veica izrāvienu un izcīnīja uzvaru mačā.

Olimpiskā pludmales volejbola turnīra turpinājumā Graudiņa/Kravčenoka vēl tiksies ar brazīlietēm Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu, kā arī Kenijas pārstāvēm Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi (21.).

Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāv arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuriem sākotnēji bija paredzēta spēle pirmdien pulksten 11:00, spēkojoties pret Čehijas duetu, taču Ondržejam Perušičam konstatēja saslimšanu ar Covid-19. Latvieši atteicās no piedāvājuma ar čehiem spēli pārcelt uz vēlāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!