Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien pirmo reizi oficiālā spēlē izgāja Tokijas olimpisko spēļu kortā, un ar rezultātu 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja pasaules čempionus Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski no Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas.

Šī Latvijas duetam ir otrā uzvara Tokijā. Pirmo panākumu viņi guva bez cīņas, jo Čehijas duets Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners vēl nebija noslēguši pašizolāciju pēc saslimšanas ar Covid-19.

Lai arī spēles sākums bija pietiekami līdzīgs KOK spēlētāji veica izrāvienu un ieguva piecu punktu pārsvaru (12:7). No tā atgūties Pļaviņam/Točam tā arī neizdevās, un pirmais sets tika zaudēts diezgan pārliecinoši. Otrā seta ievadā latvieši nonāca iedzinējos ar 3:5, taču tam sekoja abu Latvijas spēlētāju veiksmīgas epizodes, kas spēles gaitu izlīdzināja. Cīņa ritēja punkts punktā līdz rezultātam 19:19, bet tad Stojanovskis kļūdījās uzbrukumā, Latvija ieguva setbumbu un pēc labas aizsardzības Pļaviņš ieguva iespēju uzbrukt, un viņš to izmantoja.

Trešā seta pirmajās epizodēs KOK spēlētāji pieļāva kļūdas, bet pēc Pļaviņa "eisa" rezultāts kļuva 5:2. Turpinājumā izdevās turēties vadībā, krievi savā starpā tik labi vairs nesapratās. Noslēgumā Točs ar bloku palīdzību panāca 14:10, bet uzvaru nesošo punktu latviešiem guva Pļaviņš.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Pļaviņš/Točs B apakšgrupā ieņem pirmo vietu, kas jau garantē vietu izslēgšanas turnīrā.

B grupā latviešiem vēl jātiekas ar meksikāņiem Hosue Gastonu Gaksiolu un Hosē Luisu Rubio. Šis mačs notiks sestdien pulksten 9:00 pēc Latvijas laika.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!