Foto: AP/Scanpix/LETA
Čehijas sportists Jirži Liptaks ceturtdien uzvarēja Tokijas olimpisko spēļu tranšejas stenda šaušanas finālsacensībās, cīņā par zeltu pieveicot tautieti Davidu Kostelecki.

Liptakam un 2008. gada olimpiskajam čempionam Kosteleckim pēc sešām sērijām abiem bija pa 43 precīzi izpildītiem šāvieniem. Tas nozīmēja, ka čehiem jāaizvada papildu sērija ("shoot-off"), kurā ar 7-6 pārāks bija 39 gadus vecais Liptaks.

Bronzas medaļu guva 2019. gada pasaules čempions Metjū Kauvards-Hollijs, kurš četrās sērijās izpildīja 33 precīzus šāvienus.

Stenda šaušanā sievietēm par olimpisko čempioni kļuva Zuzana Rehaka Štefečekova, kura 2008. un 2012. gadā jau bija izcīnījusi olimpiskās sudraba medaļas. Trīskārtējā pasaules čempione kvalifikācijā sašāva visus mērķus, bet finālā viņa ar jaunu olimpisko rekordu, trāpot 43 no 50 šāvieniem, ieguva zelta medaļu.

Sudraba medaļu izcīnīja ASV šāvēja Keilija Brauninga, kuras kontā bija 42 sašauti mērķi, bet trešajā vietā ierindojās Sanmarīno sportiste Alessandra Perilli.

Perilli tādējādi izcīnīja pirmo medaļu Sanmarīno olimpisko spēļu vēsturē. Sportiste jau 2012. gada spēlēs Londonā gandrīz to paveica, bet papildu raundā, trim sportistēm cīnoties par otro un trešo vietu, viņa pirmā šāva neprecīzi un palika ceturtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!