Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV vingrošanas superzvaigzne Simona Bailsa lēmusi, ka nestartēs arī Tokijas olimpisko spēļu vingrošanas sacensībās atbalsta lēcienā un vingrošanas stieņu disciplīnā, paziņojusi ASV Vingrošanas federācija ("USA Gymnastics").

Bailsa otrdien pēc nepārliecinoša snieguma atbalsta lēcienā izstājās no komandu sacensībām. ASV vingrošanas federācija paziņoja, ka sportiste startu nav turpinājusi traumas dēļ, bet, viņai vēlāk atsakoties no starta daudzcīņas finālā, tika atklāts, ka lēmums pieņemts, balstoties uz sportistes mentālo veselību.

Federācija sestdien paziņoja, ka amerikāniete nepiedalīsies arī atbalsta lēcienā un vingrošanas stieņu disciplīnās. Sportistei lēmumu palīdzējis veikt federācijas medicīniskais personāls. Bailsas veselību turpinās pārbaudīt katru dienu, lai lemtu par viņas iespējamo dalību brīvo kustību sacensībās un vingrojumā uz baļķa, kas norisināsies attiecīgi pirmdien un otrdien.

"Mēs joprojām apbrīnojam Simonu, kura turpina šo situāciju risināt ar drosmi un grāciju," uzsvērts federācijas paziņojumā.

Bailsa pirms pieciem gadiem Rio spēlēs atbalsta lēcienā tieši izcīnīja vienu no četrām zelta medaļām. Tas pats viņai izdevās brīvo kustību disciplīnā, bet vingrojumā uz baļķa amerikāniete atzīmējās ar bronzas medaļu.

Pirmdien 24 gadus vecā sportiste sociālajā vietnē "Instagram" rakstīja, ka viņa izjūt visu pasaules smagumu uz saviem pleciem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!