Foto: F64

Latvijā sagaidīts 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļu izcīnījušais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Plēsnieks kopā ar treneri Eduardu Andruškevicu Rīgā ieradās puksten 21.55 ar avioreisu no Frankfurtes.

Lidostā "Rīga" viņus sagaidīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un svarcelšanas treneris Viktors Ščerbatihs, kurš pats 2004.gadā izcīnīja sudraba medaļu Atēnu olimpiskajās spēlēs un bronzas medaļu 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Tāpat sagaidītāju vidū bija izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Plēsnieka ģimenes locekļi un ap 20 līdzjutēju. Muižniece, kura uzteica svarcēlāja neatlaidību un gribasspēku, pārvarēt grūtības, un pauda cerību, ka reiz Plēsnieks turpinās kā treneris audzinot jauno svarcēlāju paaudzi Latvijā.

Bronzas medaļnieku sagaidīt lidostā bija ieradies arī basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis, kurš kopā ar Latvijas 3x3 basketbola komandu Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu. Viņš svarcēlājam uzdāvināja rupjmaizi un pienu.

Pēc ierašanās sportists pateicās visiem atbalstītājiem, kā arī ārstiem, kas viņam palīdzēja atgūt sportisko formu pēc traumām, bet Andruškevics solīja gatavot viņu nākamajām olimpiskajām spēlēm, kas pēc trim gadiem notiks Parīzē.

Jau ziņots, ka Plēsnieks otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu, kas sportistam ir lielākais panākums karjerā.

Plēsnieks raušanā pacēla 180 kilogramus, bet grūšanā 230 kilogramus, summā pievarot 410 kilogramus. Ventspili pārstāvošais dobelnieks laboja Latvijas rekordus grūšanā un summā.

29 gadus vecajam Latvijas svarcēlājam šīs bija trešās olimpiskās spēles. Londonā viņš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem pēc konkurentu diskvalifikācijām ierindojās piektajā vietā, bet pirms pieciem gadiem Riodežaneiro finišēja astotais.

Šajā olimpiskajā ciklā latvietis 2017. gada pasaules čempionātā izcīnīja sudrabu, 2018. gadā ierindojās desmitajā un gadu vēlāk – devītajā vietā. Šā gada Eiropas meistarsacīkstēs viņš ieņēma sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!