Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa ieguvēja un Eiropas čempione Spānijas futbola izlase trešdien pārbaudes spēlē ar 5:0 (2:0) sagrāva Venecuēlu, bet šo maču apkalpoja Latvijas tiesnešu brigāde.

Mača galvenais tiesnesis bija labākais Latvijas soģis Andris Treimanis, bet viņa asistenti - Haralds Gudermanis un Alekejs Spasjoņņikovs. Līdz šim neviens Latvijas tiesnesis nebija apkalpojis spēli ar tika augsta līmeņa izlases piedalīšanos.

Spāņiem pirmajā puslaikā vārtus guva Andress Injesta un Davids Silva, bet otrajā puslaikā ar "hat trick" izcēlās Roverto Soldado, kurš vēl arī nerealizēja 11 metru soda sitienu. Soldado tika rupji nogāzts soda laukumā un Treimanis par šo pārkāpumu parādīja sarkano kartiņu venecuēlietim Fernando Amorevjetam.

Vēl trešdien Nīderlandes izlase ar 3:2 pieveica Angliju, kura pēc Fabio Kapello atkāpšanās joprojām ir bez galvenā trenera. Visi vārti mačā tika gūti otrajā puslaikā, bet uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Arjena Robens. Robenam mačā divi gūtie vārti, bet vēl reizi Nīderlandes rindās precīzs bija Klāss Jans Huntelārs. Angļiem vārtus guva Gerijs Kehils un Ešlijs Jangs, mača izskaņā panākot 2:2, tomēr nosargāt neizšķirtu angļi nespēja.

Citos mačos ar EURO 2012 izlašu dalību Īrija nospēlēja 1:1 ar Čehiju, Itālija ar 0:1 zaudēja ASV, Francija ar 2:1 pārspēja Vāciju, Polija cīnījās 0:0 ar Portugāli, Zviedrija ar 3:1 viesos apspēlēja Horvātiju, Krievija ar 2:0 Kopenhāgenā uzvarēja Dāniju, Ukraina ar 3:2 pieveica Izraēlu, bet Grieķija cīnījās 1:1 ar Beļģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!