Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas futbola izlase otrdien emocionālā pārbaudes spēlē slavenajā Vemblija stadionā ar 2:0 (1:0) pārspēja Franciju.

Pirms šī dueļa tika ieturēts emocionāls klusuma brīdis, lai godinātu Parīzē notikušajos terora aktos bojāgājušo piemiņu.

Spēles rezultātu 39.minūtē atklāja 19 gadus vecais Dele Ali, kuram šis valstsvienības sastāvā bija pirmais vārtu guvums, bet otrajā puslaikā rezultāta pārsvaru dubultoja visu laiku Anglijas izlases rezultatīvākais futbolists Veins Rūnijs.

"Vispirms vēlos pateikties visiem Anglijas cilvēkiem, kuri bija stadionā, par viņu solidaritāti," pauda Francijas izlases kapteinis Igo Lorī. "Tas bija kaut kas vairāk. Tomēr dzīve turpinās un mums ir jādodas uz priekšu."

Zīmīgi, ka pirms šī dueļa visi Vemblija stadionā esošie līdzjutēji vienojās, lai nodziedātu Francijas himnu.

Jau vēstīts, ka drošības apsvērumu dēļ otrdien mazāk nekā pusotru stundu pirms paredzētā sākuma tika atcelts pārbaudes mačs Hannoverē starp vietējo Vāciju un Nīderlandi. Maču bija plānojusi apmeklēt arī Vācijas kanclere Angela Merkele.

Vācijas policija saistībā ar draudiem izvērsusi izmeklēšanu.

Tāpat otrdien nenotika iecerētais duelis Briselē starp vietējo Beļģiju un Spāniju.

Tikmēr citā pārbaudes mačā pie uzvaras tika Latvijas izlases pretiniece 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Portugāle, kas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Luksemburgu.

Pa vārtiem uzvarētāju labā guva Andrē un Nani.

Savukārt vēl viena Latvijas izlases pretiniece Šveice ar 2:1 (2:1) izbraukumā pārspēja Austriju.

Kā zināms, Portugāle un Šveice ir Latvijas izlases pretinieces 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā, kas sāksies nākamā gada septembrī. Bez Portugāles un Šveices komandām Latvijai būs jāspēkojas vēl ar Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!