Foto: AFP/Scanpix
Turpinot gatavoties šovasar gaidāmajam Eiropas čempionāta futbolā finālturnīram, pie uzvaras pārbaudes mačā tikusi Turcija, kas svētdien izbraukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Slovēniju.

Vienīgos vārtus šī mača piektajā minūtē guva uzbrucējs Buraks Jilmazs, kurš ikdienā pārstāv Ķīnas klubu Pekinas "Guoan".

Eiropas čempionātā Turcija spēkosies ar Spāniju, Horvātiju un Čehiju, ko var arī dēvēt par "nāves grupu".

Tikmēr Slovēnijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā sasniedza izslēgšanas spēles, kur divu maču summā ar 1:3 piekāpās Ukrainai.

Kā ziņots, Turcija atlases turnīrā spēlēja vienā apakšgrupā ar Latviju, kas palika pēdējā savā grupā.

Panākumus pārbaudes spēlēs, gatavojoties Eiropas čempionātam, svētdien guva Zviedrijas un Beļģijas izlases.

Zviedrijas izlase ar rezultātu 3:0 (1:0) savā laukumā apspēlēja Velsu. Rezultātu pēc Zlatana Ibrahimoviča piespēles pirmajā puslaikā atklāja Emīls Fošbergs, bet otrajā puslaikā mājinieku pārsvaru dubultoja Mīkaels Lustigs, kad no vārtu līnijas tika izsista bumba pēc Fošberga sitiena ar galvu. Savukārt punktu mačam pielika Jons Gidets.

Velsas izlases spožākā zvaigzne Gerets Beils šajā mačā nospēlēja pēdējās 25 minūtes. Viņa izlase gatavojas pirmajam nozīmīgākajam finālturnīram kopš 1958.gada.

Eiropas čempionātā Velsas izlase B grupā spēkosies ar Angliju, Krieviju un Slovākiju, bet Zviedriju E grupā sagaidīs cīņa ar Beļģiju, Itāliju un Īriju.

FIFA pasaules ranga vicelīdere Beļģija svētdien ar 3:2 (1:1) apspēlēja Norvēģiju, kas finālturnīrā nepiedalīsies.

Šajā mačā otrajā puslaikā Norvēģija spēja iegūt vadību ar 2:1, tomēr turpinājumā Beļģija izrāva uzvaru. Beļģijas futbolistiem ar vārtu guvumiem izcēlās Romels Lukaku, Edens Azārs un Lorāns Simans.

Savukārt Krievijas izlase savā noslēdzošajā pārbaudes spēlē cīnījās 1:1 (0:0) ar Serbiju. Visi vārti tika iesisti pēdējās piecās minūtēs - vispirms precīzs bija krievs Artjoms Dzjuba, tomēr trīs minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca Aleksandars Mitrovičs.

Krievijas izlasē traumu guva pussargs Igors Deņisovs, kurš nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā. Zīmīgi, ka jau pirms tam Krievija bija traumas dēļ zaudējusi vēl vienu centra pussargu Alanu Dzagojevu.

Tikmēr pārsteidzošu zaudējumu piedzīvoja Čehija, kas savā laukumā ar 1:2 (0:2) piekāpās Dienvidkorejai. Pēc puslaika mājinieki atradās iedzinējos ar 0:2, bet otrā puslaika pašā sākumā deficītu samazināja Mareks Suhijs. Savukārt pēdējās 30 minūtes čehiem nācās spēlēt mazākumā.

Čehijas izlase Eiropas čempionātā D apakšgrupā sacentīsies ar Horvātiju, Spāniju un Turciju.

Eiropas čempionāts Francijā norisināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!