Francijas speciālo uzdevumu specvienība otrdienas rītā aizturējusi Krievijas līdzjutēju autobusu, kas devies uz Lilli, kur trešdien krievi sacentīsies ar Slovākiju, Viskrievijas līdzjutēju apvienības prezidents Aleksandrs Šprigins pastāstījis aģentūirai "R-Sport".

Autobuss ar šīs apvienības pārstāvjiem apturēts tam izbraucot no Kannām. "To apturēja policijas specvienība, apmēram 100 automātistu," sacīja Šprigins. Policija likusi pasažieriem no autobusa izkāpt ar visām mantām, taču braucēji to nav darījuši pieprasot tulku. "Esam informējuši Krievijas ģenerālkonsulātu Francijā, Krievijas Iekšlietu ministriju un Krievijas Futbola savienību."

Tikmēr aģentūra AFP, atsaucoties uz Francijas amatpersonām, ziņo, ka kāda Krievijas fanu grupa tiks izraidīta no Francijas. "The Telegraph" norāda, ka runa ir par aptuveni 50 cilvēkiem - aizdomās turētiem futbola huligāniem.

"Kāpēc Marseļā viņi [Francijas policija] tā nestrādāja, kā strādā tagad," Šprigins paudis neizpratni.

Сейчас всех будут вытаскивать из автобуса! pic.twitter.com/Rgvl87kVpt
— Александр Шпрыгин (@Shprygin) June 14, 2016

Kā zināms, sestdienas spēlē Marseļā, kur Krievija nospēlēja 1:1 ar Angliju, notika lielas sadursmes, kurās Krievijas atbalstītāji uzbruka angļiem. Tajās cieta vairāki desmiti cilvēku. Pirmdien Francijas policija veica kratīšanu viesnīcā, kurā bija apmetušies Viskrievijas līdzjutēju apvienības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!