Foto: AFP/Scanpix
Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešams pēc zaudējuma Portugālei 2016. gada Eiropas čempionāta finālā atzina, ka saviem spēlētājiem neko nevarot pārmest, jo mača iznākumu ietekmējušas nianses, kurās viņa komandai pietrūcis veiksmes.

Kā ziņojām, Portugāles izlase svētdien kļuva par Eiropas čempioniem, finālā ar 1:0 (0:0) pagarinājumā uzvarot mājiniekus, Francijas valstsvienību.

"Ļoti sāpīgi ir tikt līdz finālam un tajā piedzīvot zaudējumu," Dešamu citē izdevums "Sport Ekspress". "Taču es neko nevaru pārmest futbolistiem, jo viņi atdeva sevi visu. Šis zaudējums ir jāpieņem. Man nav mierinājuma vārdu, ko teikt saviem spēlētājiem…"

"Mēs gribējām līdzjutējiem uzdāvināt čempionu titulu, taču Portugāle ļoti labi spēlēja aizsardzībā un ātri pārgāja uzbrukumā," piebilst treneris. "Viņi arī bez Krištianu Ronaldu uzbruka, atsedza zonas. Visu noteica nianses, kas šoreiz nostrādāja portugāļu labā. Taču uzvara vienmēr ir pelnīta, un Portugāle ne velti aizkļuva līdz finālam. Daudz ko jau var runāt, piemēram, ka šī komanda savā grupā ieņēma tikai trešo vietu, taču tā uzvarēja pašā galvenajā spēlē, lai arī papildlaikā. Var būt, ka iepriekš portugāļiem bija daudz spilgtāka [futbola] paaudze, taču viņu neuzvarēja atšķirībā no šodienas komandas."

"Mums pietrūka drosmes," Dešamu citē portāls "Sky News". "Iespējas uzvarēt bija. Spēle bija ļoti sarežģīta un slēgta. Diemžēl vārtus guva pretinieks. Mēs esam sarūgtināti, taču nevar pārvilkt svītru pāri izdarītajam. Tas ir jāpārdzīvo. Mēs uzvarējām kopā, un arī zaudējam kopā. Būtu bijis lieliski iegūt kausu savā mājas turnīrā, bet tas neizdevās."

"Mums daudz spēka atņēma pusfināla spēle ar Vāciju," atzina Dešams. "Treneru štābs izdarīja visu iespējamo, taču pietrūka svaiguma. Taču es esmu lepns par to, ko mums izdevās izdarīt. Gaidīsim labākas dienas un interesantu nākotni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!