Foto: PantherMedia/Scanpix

Regulāra sūkļa izmantošana rada šo neaizstājamo rīku netīru ātrāk, nekā mēs to gribētu, taču tas nebūtu nenozīmē, ka tikpat ātri šie sūkļi ir jāizmet un jānomaina pret jauniem. Portāls goodhousekeeping.com atklājis veidus, kā netīrajām švammēm un sūkļiem atgūt sākotnējo izskatu un kā iznīcināt tur esošās baktērijas.

Portāls izveidojis eksperimentu, izmantojot dažādas metodes, un visas tikušas atzītas par efektīvām.
Viens no veidiem, kā iznīcināt baktērijas un izmazgāt sūkli arī dziļākajās porās, ir ar trauku mazgājamās mašīnas palīdzību. Šajā gadījumā sūklis jāieliek kādā ierīces nodalījumā, un tā jāieslēdz žāvēšanas režīmā. Izdalītais karstais tvaiks iznīcinās baktērijas un iztīrīs arī dziļākos nosēdumus.

Arī minūte mikroviļņu krāsnī tiks iznīcinātas baktērijas un mazgāšanas rīks būs ievērojami tīrāks. Šajā metodē švamme vai sūklis ir jāliek iekšā mikroviļņu krāsnī samitrināts un vēlams uz kāda šķīvīša, kur notecēt liekajam šķidrumam. Šeit gan jāuzmana, lai karstums nav pārāk liels un švamme nesāk degt, tāpēc uzstādi zemāko karsēšanas režīmu un uzmani procesu. 

Ja mājās ir pieejams galda etiķis, arī tas var tikt izmantots švammes vai sūkļa mazgāšanai, tādā veidā ne tikai iznīcinot baktērijas, bet arī kārtīgi izmazgājot sakrājušos netīrumus. Pēc tam rūpīgi izskalo švammi.

Viens no vienkāršākajiem veidiem ir ielikt švammi kādā bļodā, kur pievienots balinātājs. Tas attīrīs švammi un iznīcinās baktērijas, tāpēc arī šī metode ir atzīstama. Pēc tam gan švamme ir kārtīgi jāizskalo zem tekoša ūdens.

Šie paņēmieni ir efektīvi ģenerālai tīrīšanai, bet ikdienā švammi var mazgāt ar trauku mazgājamā līdzekļa palīdzību, taču tas pēc tam jāskalo tik ilgi, līdz nerodas putas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!