Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) sākusi disciplinārlietu par drošības pārkāpumiem Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") fināla laikā, raksta BBC.

Pirms "Euro 2020" fināla fani sarīkoja nekārtības, cīnoties ar apsargiem un policiju ar mērķi izkļūt cauri ieejas vārtiem.

Anglijas Futbola asociācijas (FA) izpildirektors Marks Balingems atvainojās kārtīgajiem līdzjutējiem un sacīja, ka drošības komanda "neko tādu līdz šim nebija redzējusi."

Pret FA jau izvirzītas četras apsūdzības par fanu uzvedību – par necieņas izrādīšanu pretinieku himnu laikā, fana izskriešanu laukumā, priekšmetu mešanu laukumā un pirotehnikas iedegšanu spēļu laikā.

Balingems pirmdien paziņoja, ka FA ir jāveic pilnīga lietas pārskatīšana pēc tam, kad "liels skaits piedzērušos cilvēku centās iekļūt stadionā bez biļetes. Viņš uzsvēra, ka FA sadarbosies ar policiju, lai aizliegtu šiem cilvēkiem apmeklēt futbola spēles un lai šādi notikumi neatkārtotos.

Arī Anglijas premjerministra Borisa Džonsona pārstāvis sacīja, ka šīs ainas bija nepieņemamas un pauda nosodījumu par vardarbību un antisociālu uzvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!