"Pludmales volejbols nav tikai sporta veids, tas ir dzīvesveids," tā atzīst #BeActive vēstnesis pludmales volejbolists Edgars Točs. Savā profesionālajā karjerā guvis augstus rezultātus dažādos pasaules un Eiropas turnīros un čempionātos, bet Tokijas olimpiskās spēles 2021. gadā noslēdzis augstajā ceturtajā vietā.

Taču ikdienā Edgars ir tētis diviem bērniem un uzskata, ka ir svarīgi būt par piemēru viņiem. Tajā skaitā esot aktīvam un iesaistot arī mazos dažādās sportiskās aktivitātēs. Īpaši mūsdienās, kad ir pieejami tik daudz kairinājumu – dažādas tehnoloģijas un citi "dzīves atvieglojumi", ir svarīgi rast laiku kopīgām aktivitātēm kopā ar ģimeni un bērniem.

"Kad vien iespējams, savus bērnus mēģinu ņemt līdzi uz treniņiem. Tā mēs kopā lieliski pavadām laiku, un viņi uzaug, redzot un iemīlot kustību sev apkārt. Es ļoti ceru, tas viņus motivēs būt aktīviem arī pieaugot un palīdzēs izvēlēties, ar kādu sporta veidu viņi gribētu nodarboties vēlāk."

Ja ģimene ir fiziski aktīva, arī bērni pierod tādi būt. Labs paņēmiens, kā fiziskās aktivitātes ģimenē veidot par veselīgu un patīkamu paradumu, ir jebko, kas tiek darīts kopā ar bērniem, pārvērst piedzīvojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!