Foto: Publicitātes foto

Ar #BeActive pārgājienu gleznainajā Cēsu apkārtnē un Orientēšanās nakti 20 pilsētās arī šogad startēs Eiropas Sporta nedēļa, kas no 23. līdz 30. septembrim piedāvās daudzveidīgus bezmaksas sporta pasākumus visā Latvijā. Ģimeņu pludmales spēles, Nakts peldējums, Sporta diena un citi sportiskie pasākumi būs pieejami ikvienam, atgādinot – fiziskā aktivitāte ikdienā ir vieglākais veids, kā parūpēties par savu veselību.

#Beactive Pārgājiens
23. septembrī, Cēsīs un Gaujas senlejā


#BeActive pārgājiens 23. septembrī Cēsīs un Gaujas senlejā ar krēslas posmu būs piemērots ikvienam – dalībnieki varēs izvēlēties sev piemērotāko no trim dažāda garuma distancēm: 6,5 km, 17 km un 24 km distances dienas laikā, kā arī – 6,5 km krēslas posmu.

Reģistrācija pasākumam līdz 21. septembrim: https://beactive.lv/pargajiens/.

Pārgājienu takās varēs apskatīt gan Cēsu pilsētas zīmīgākās pieturvietas – Sv. Jāņa evaņģēliski luterisko baznīcu, Maija parku un melnos gulbjus, Vidzemes koncertzāli Cēsis, Skulptūru Gadsimtiem ejot, Mala, mākslas telpu Mala vecā alus brūža teritorijā un citas, gan krāšņās dabas vietas Cīrulīšu takās, iespaidīgās Spoguļklintis (Cīrulīšu klintis), Žagarkalna skatu torni, Svētavota alu, Ērgļu klintis, Siļķupīti, smilšakmens atsegumus.

"Distances veidotas tā, lai būtu piemērotas gan maziem, gan lieliem, gan pieredzējušiem staigātājiem. Pārgājienā doties aicinām kopā ar ģimeni, draugiem, paziņām vai kolēģiem, īpaši motivējot tos, kuri ikdienā ir mazāk aktīvi. Fiziski aktīva atpūta būs ne vien lielisks ieguvums veselībai, bet arī skaistām emocijām piepildīta diena," uzsver Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Pārgājiena maršruti vedīs gan pa nelielām takām un lauku ceļiem ar grants segumu, gan arī pilsētas asfaltu un bruģi. Vairāk par pārgājienu, tajā skaitā – iepazīšanās ar detalizētām kartēm skatīt vietnē šeit.

Pārgājiena sākums un finišs – Rožu laukumā, Cēsīs.
Pārgājienu garumi, maršruti un starts:

● 11.00–12.00 starts – 24 km distancei (Cēsu vecpilsēta – Ērgļu klintis)

● 12.00–13.00 starts – 17 km distancei (Cēsu vecpilsēta – Cīrulīšu dabas takas – Cēsu vecpilsēta)

● 13.00–14.00 – starts 6,5 km distancei (Cēsu vecpilsētas līkloči)

● 19.00–20.00 – starts 6,5 km krēslas posma pārgājienam (Cēsu vecpilsētas līkloči)

Pārgājienu papildinās izzinoša un interaktīva cilpošanas spēle viedierīcē – dodies ceļā un risini Gaujas senielejas, dabas un aktīvā dzīvesveida cilpas jautājumu cilpas. Spēle pielāgota maršrutam!

Orientēšanas nakts 20 Latvijas pilsētās
22. septembrī ar kopīgu startu plkst. 20.00


22. septembrī notiks Orientēšanās nakts 20 Latvijas pilsētās. Triju stundu sacensības rogainingā ar kopīgu startu notiks Bauskā, Brocēnos, Carnikavā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Līgatnē, Madonā, Misā, Ogrē, Pļaviņās, Rēzeknē, Rīgā, Ropažos, Salaspilī, Siguldā, Smiltenē, Talsos, Tukumā, Valmierā.

Reģistrācija pasākumam līdz 18. septembrim – https://rogaining.lv/onakts/.

Sacensības notiek šādās grupās:

OPEN – dalībnieki komandās no 2 līdz 5 cilvēkiem bez vecuma ierobežojuma; komandā ir vismaz viens pieaugušais (no 18 gadu vecuma);

Sievietes – komandā 2 līdz 5 sievietes bez vecuma ierobežojuma; komandā ir vismaz viena sieviete 18 gadi vai vecāka;

Ģimeņu – dalībnieki komandās no 2 līdz 5 cilvēkiem; komandā ir vismaz viens bērns līdz 14 gadu vecumam un vismaz viens pieaugušais (no 18 gadu vecuma);

Veterāni – dalībnieki komandās no 2 līdz 5 cilvēkiem, visi – vecumā virs 55 gadiem.

Norise
Karti ar atzīmētām kontrolpunktu atrašanās vietām komandas saņem pirms starta pasākuma vietā. Sacensības notiek izvēles distancē – kontrolpunktiem ir dažādas vērtības un komanda pati plāno, kurus kontrolpunktus apmeklēt triju stundu kontrollaikā tā, lai savāktu iespējami lielāko punktu vērtību. Sacensībās nav noteiktas distances garuma – dalībnieki paši izvēlas – cik un kurus kontrolpunktus komanda apmeklēs un cik ilgā laikā (jāiekļaujas 3 stundās). Pārvietošanās tikai ar kājām. Sacensību nolikums: https://rogaining.lv/onakts/.

#BeActive Nakts peldējums
Rīgā, Valmierā, Siguldā un Ventspilī 30. septembris


Šī gada 30.septembrī jau tradicionāli Eiropas Sporta nedēļas nogalē norisināsies viens no skanīgākajiem un vērienīgākajiem aktīvā dzīvesveida pasākumiem – Nakts peldējums. Rīgas, Valmieras, Ventspils un Siguldas iedzīvotājiem un to viesiem būs iespēja ne vien izbaudīt patīkamu peldi pozitīvas dzīvās mūzikas un apgaismojuma pavadījumā, bet arī izaicināt sevi pusstundas peldējumā.

Turpinot iepriekšējo gadu tradīciju, šogad Nakts peldējuma programma piedāvā dalību pusstundas peldējumā, ko katrs peldējuma dalībnieks varēs veikt brīvi izvēlētā peldēšanas stilā, veidā un tempā, cenšoties nopeldēt pēc iespējas lielāku distanci. Nakts peldējumā ir izveidotas četras grupas atbilstoši dalībnieku spējām un prasmēm:

Entuziasti un ģimenes – bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie ar zemām vai vidējām peldēšanas prasmēm. Peldējuma laiks: plkst. 19.00-19.30;

Amatieru un tautas grupa – bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie ar labām peldēšanas prasmēm. Peldējuma laiks: plkst. 19.45-20.15;

Sporta grupa – bērni un jaunieši, kas trenējas sporta grupās, kā arī peldēšanas vecmeistari. Peldējuma laiks: plkst. 20.30-21.00;

Pro grupa – bērni un jaunieši, kā arī peldēšanas vecmeistari ar ļoti labām prasmēm. Peldējuma laiks: plkst. 21.15-21.45.

Nakts peldējums šogad norisināsies Rīgā, Valmierā, Siguldā un Ventspilī. Nakts peldējumu Ķīpsalas peldbaseinā arī šogad ievadīs Latvijas novadu čempionāts stafetēs skolas vecuma bērniem un jauniešiem – čempionātā piecās vecuma grupās startēs 40 spēcīgākās stafešu komandas no visas Latvijas.

Reģistrācija: https://naktspeldejums.lv/ (dalībnieku skaits ir ierobežots).

#BeActive Ģimeņu pludmales spēles
30. septembrī pludmales centrā Ruukki, Mārupē


(reģistrācija noslēgusies – sasniegts maksimālais dalībnieku skaits)

Ģimeniskākais Eiropas Sporta nedēļas pasākums notiks 30. septembrī sporta centrā Ruukki, Mārupē. Ģimeņu spēļu dalībniekus visas dienas garumā sagaida ne vien azartiskas sacensības un uzdevumi – ātruma un veiklības stafetes, aktivitātes smiltīs, dažādu prasmju pārbaudīšana, bet arī citas daudzveidīgas aktivitātes. Papildus aktivitātes brīvajos brīžos un dažādi priekšnesumi. Noslēgumā – apbalvošana.

#BeActive Zumba nakts
30. septembrī pludmales centrā Ruukki, Mārupē
19.00–21.00 (iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama)


Izmēģināt dejas un fitnesa apvienojumu #BeActive Zumba naktī aicināts ikviens – pasākums ir bez maksas un bez iepriekšējas reģistrācijas. Zumbas sniegto enerģiju varēs baudīt Latvijas un Lietuvas labāko Zumba fitnesa treneru meistarklasēs.

Latīņamerikas saulaino ritmu iedvesmotās zumba nodarbības būs piemērotas arī tiem, kuri uz sporta zāli nav ieraduši doties. Deju kustības un brīvā atmosfēra treniņu pārvērtīs ballītē. Zumba būs piemērota ikvienam – gan tiem, kuriem patīk dejot, gan tiem, kuri ar dejošanu ir uz "jūs". Zumbas nodarbības būs piemērotas cilvēkiem jebkurā vecumā.

#BeActive izaicinājums
no 27. augusta līdz 31. oktobrim
430 orientēšanās kontrolpunkti kopumā 20 Latvijas pilsētās


Eiropas Sporta nedēļas ietvaros piedāvājam #BeActive izacinājumu – 20 Latvijas pilsētās izvietoti kopumā 430 orientēšanās kontrolpunkti, kas būs pieejami līdz pat 31. oktobrim. Ikviens iedzīvotājs aicināts sev ērtā laikā un vietā doties pastaigā, skrējienā vai izbraucienā ar velosipēdu, meklēt kontrolpunktus un tā aktīvi pavadīt laiku.

Izaicinājuma noslēgumā, starp dalībniekiem, kuri līdz oktobra beigām būs izpildījuši noteiktas prasības, tiks izlozēta galvenās balvas – veikala Virsotne dāvanu kartes 500 euro vērtībā, Modern Nomad šūpuļtīkli un citas. Ar izlozes noteikumiem aicinām iepazīties izaicinājuma nolikumā.

#BeActive orientēšanās izaicinājuma kontrolpunkti izvietoti Alūksnē, Baldonē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Ogrē, Rēzeknē, divās vietās Rīgā – Baložos un Mežaparkā, Saldū, Saulkrastos, Siguldā, Smiltenē, Talsos, Tukumā un Valmierā (skatīt interaktīvo karti).

Vairāk informācijas, orientēšanās karšu lejuplāde un reģistrācija – www.beactive.lv/takas.

#BeActive
kustībai var pievienoties ikviens

Aicinām aktīva dzīvesveida entuziastus, sporta vai fitnesa klubus, uzņēmumus, izglītības iestādes, biedrības vai jauniešu centrus organizēt savus atvērtos sporta pasākumus un reģistrēt tos kopējā notikumu kartē. Tas var būt atklātais treniņš, pastaiga, rīta rosme, velobrauciens, izglītojošs seminārs vai jebkas cits, kas cilvēkus motivētu kļūt fiziski aktīviem ikdienā un vairotu izpratni par regulāras sportošanas ieguvumiem – veselībai, darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei. Vienīgais nosacījums – pasākumam jābūt bez maksas.

Pievienojies un reģistrē savu pasākumu kopējā sporta notikumu kartē:
http://beactive.lv/pasakumu-karte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!