Ar #BeActive pārgājienu Cēsīs un Orientēšanās nakti 20 Latvijas pilsētās šajā nedēļas nogalē vērienīgi atklāta Eiropas Sporta nedēļa – tā visā Latvijā turpinās līdz par 30. septembrim, informēja organizatori.

Rudenīgi siltais lietus netraucēja vairāk nekā 3200 dalībniekiem doties #BeActive pārgājienā – skaistos Cēsu vecpilsētas līkločus un Gaujas senlejas gleznainās takas izstaigāja gan lieli un mazi, gan kolektīvi un ģimenes, kā arī četrkājainie mīluļi. Takas veda cauri Cēsu pilsētas krāšņākajām ielām un vietām, Cīrulīšu dabas takām, Spoguļklintīm, Žagarkalnu skatu torni, rudenīgajam mežam Ērgļu klintīs un ne tikai. Ceļā nācās izbrist arī kādu dubļaināku taku un šķērsot upi pāri baļķiem. Piedzīvojumu netrūka arī 6,5 km nakts posmā, izdzīvojot Cēsu viduslaiku stāstus.

Savukārt, Latvijas Orientēšanās nakts pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – triju stundu rogaininga sacensībās ar kopīgu startu piedalījās 4600 dalībnieki 20 Latvijas pilsētās – Bauskā, Brocēnos, Carnikavā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Līgatnē, Madonā, Misā, Ogrē, Pļaviņās, Rēzeknē, Rīgā, Ropažos, Salaspilī, Siguldā, Smiltenē, Talsos, Tukumā, Valmierā. Dalībnieku vidū bija gan orientēšanās entuziasti, gan pieredzējuši skrējēji, no kuriem varēja mācīties dažādās orientēšanās stratēģijas un kuri vēlreiz apstiprināja teicienu, ka orientēšanās ir kā skriešana ar šaha galdiņu rokās.

Eiropas Sporta nedēļai turpinoties, nākamās nedēļas nogalē – 30. septembrī – notiks #BeActive Ģimeņu pludmales spēles, Zumba nakts un četrās pilsētās – Rīgā, Siguldā, Valmierā un Ventspilī – Nakts peldējums gaismu un dzīvās mūzikas pavadībā. Līdz pat oktobra beigām – 20 pilsētās Latvijā izvietoti kopumā 430 orientēšanās kontrolpunkti, kurus meklēt var doties ikviens sev piemērotā laikā un vietā. Liela daļa no pasākumiem top ar pašvaldību atbalstu, līdzdarbojoties izglītības iestādēm, sporta klubiem, biedrībām un sporta entuziastiem. Tāpēc aicinām sev piemērotākos un dzīvesvietai tuvākos sporta notikumus meklēt pasākumu kartē vietnē: "beactive.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!