Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Ukrainas futbola kluba Doņeckas "Shakhtar" ģenerāldirektors Serhijs Palkins publiskā paziņojumā aicinājis no Katarā gaidāmā Pasaules kausa dalībnieču skaita svītrot Irānas izlasi un tajā iekļaut Ukrainas valstsvienību.

"Kamēr Irānas valdība izbaudīs un gūs prieku par savas izlases dalības Pasaules kausā, ukraiņi tiks nogalināti ar irāņu droniem un raķetēm," uzsvēra Palkins.

"Teju 250 šādi droni jau uzbrukuši mierpilnām Ukrainas pilsētām. Katrs no tiem uzbūvēts Irānā un piegādāts Krievijai no šīs valsts varasiestādēm," sacīja Doņeckas kluba vadītājs. "Irāņu instruktori un militārpersonas tiešā veidā pārraudzīja, kā šie lidaparāti iznīcina mājas, muzejus, universitātes, birojus, sporta būves un bērnu spēļu laukumus. Un pats svarīgākais - nogalināja ukraiņus, starp kuriem bija bērni. Bērni, kuri arī sapņoja par savas izlases piedalīšanos Pasaules kausā."

Palkins akcentēja, ka "Shakhtar" aicina Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) un visu starptautisko futbola komūnu nekavējoties diskvalificēt Irānu no gaidāmā Pasaules kausa par tās tiešu dalību teroristiskajos uzbrukumos Ukrainā.

"Tas būtu godīgs lēmums, kas piesaistītu visas pasaules uzmanību režīmam, kas nogalina gan savus labākos cilvēkus, gan palīdz nonāvēt ukraiņus. Atbrīvotajai vietai Pasaules kausā būtu jāieņem Ukrainai, kas jau ir pierādījusi, ka ir pelnījusi startēt šajā turnīrā, jo, spēlējot nevienlīdzīgos apstākļos, izlase cīnījās ar visu sirdi un dvēseli," pauda Palkins.

Viņš mudināja neatkārtot 2018. gadā Krievijā notikušā Pasaules kausa kļūdas, kurā tika akcentēts, ka sports nav savienojams ar politiku. "Sekmēt teroristu piedalīšanos Pasaules kausā ir politika. Laiks šādai politikai likt punktu."

Ukrainas izlase šovasar palika soļa attālumā no iekļūšanas Pasaules kausa finālturnīrā, jo emocionālā "play-off" kārtas finālā cieta zaudējumu Velsai tās laukumā.

Pasaules kauss Katarā notiks no 20. novembra līdz 18. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!