Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Pleca trauma netraucēs vārtsargam Manuelam Noieram būt par Vācijas izlases pirmo numuru Pasaules kausā, otrdien raidsabiedrībai ARD atklāja valstsvienības vārtsargu treneris Andrēass Kronenbergs.

36 gadus vecais Minhenes "Bayern" vārtsargs Noiers tikai pagājušajā nedēļā atgriezās laukumā pēc tam, kad pleca trauma dēļ bija izlaidis septiņus mačus.

Kronenbergs sarunā ar ARD atklāja, ka treneru korpuss nav apsvēris sākt sacensību par pirmā vārtsarga lomu starp Noieru un "Barcelona" bumbu ķērāju Marku Andrē ter Štēgenu. Treneru ieskatā, tas nebūtu produktīvi, tomēr Kronenbergs atzina, ka viņu priecē ter Štēgena spēle "Barcelona" rindās.

Vācijas izlases kapteinis Noiers treneru pirmā izvēle vārtos ir kopš 2010.gada Pasaules kausa. Traumas neliedza uzticēties Noieram arī 2018.gada finālturnīrā, kurā vāciešiem neizdevās aizstāvēt četrus gadus iepriekš izcīnīto trofeju.

Noieram līdz Pasaules kausa finālturnīram, kas viņam, visticamāk, būs pēdējais, palikušas vēl divas spēles kluba rindās. Vācijas izlases sastāvu plānots paziņot ceturtdien.

Noiers Vācijas izlases sastāvā laukumā bijis 113 spēlēs. Jubilejas 100. spēlē viņš sargāja vārtus pārbaudes mačā pret Latviju, taču, neskatoties uz pārliecinošu uzvaru, bija spiests vilkt bumbu ārā no vārtiem pēc Alekseja Saveļjeva sitiena.

Vācijai Pasaules kausa finālturnīra E apakšgrupā pretī stāsies Spānija, Kostarika un Japāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!