Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Katarā notiekošās Pasaules kausa izcīņas pirmajās spēlēs bija vērojami diezgan lieli kompensāciju laiki pēc puslaikiem, un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Pjerluidži Kolina skaidroja to iemeslus.

Pasaules kausa izcīņas mačā starp Angliju un Irānu abos puslaikos bija iespaidīgs kompensācijas laiks. Pirmajā puslaikā tika kompensētas 14 minūtes, bet otrajā – 13. Arī Nīderlandes un Senegālas, kā arī ASV un Velsas spēlēs otrajos puslaikos kompensācijas laiks ilga desmit minūtes.

"Kad mēs runājam par pazaudēto laiku spēlēs, mums ir jāatdala spēles epizodēs pazaudētais laiks un tīša laika vilcināšana spēlētāju izpildījumā. Lielākā daļa laika tiek zaudēta spēles epizodēs," teica Kolina.

"Vidēji mačā deviņas minūtes tiek zaudētas no bumbas ievadīšanas spēlē pēc autiem. Tā ir daļa no spēles. Vārtu guvumu svinības parasti ilgst minūti vai pusotru. Ja tiek gūti trīs vārti, tiek zaudētas piecas vai sešas minūtes," viņš turpināja.

"Jau Pasaules kausā Krievijā mēs daudz precīzāk kalkulējām, cik laika kompensēt pēc puslaika. Krievijā mēs visiem teicām, ka nevajag būt pārsteigtiem, ja ceturtais tiesnesis parādīs elektronisko ekrānu ar lielu skaitli. Mēs vēlamies precīzi kalkulēt laiku, kuru kompensēt puslaiku beigās," norādīja tiesāšanas leģenda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!