Foto: AFP/Scanpix/LETA
2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā trešdien, 23. novembrī, "agrajā spēlē" F grupas ietvaros Horas stadionā "Al Bayt" neizšķirti 0:0 cīnījās Marokas un Horvātijas futbola izlases.

Šis ir jau trešais bezvārtu neizšķirts Pasaues kausa aizvadītajās deviņās spēlēs.

Abas komandas zināmas kā uzbrūkoša un ātra futbola piekritējas, tādēļ līdzjutēji pirms mača gaidīja vārtu birumu. Cīņā komandas gan vairāk domāja par savu vārtu drošību, iztiekot bez vārtu guvumiem.

Pirmajā puslaikā labākie momenti bija Horvātijai, turklāt tikai pēdējās minūtēs. 45. minūtē tuvu vārtiem sitienu izdarīja Nikola Vlašičs, bet bumbu atvairīja Marokas izlases vārtu vīrs Jasine Bunū. Savukārt pirmā puslaika kompensācijas laika izskaņā horvātu zvaigznei Lukam Modričam bija brīvs sitiens no 20 metriem, bet bumba lidoja pāri vārtiem.

Otrajā puslaikā komandas darbojās dzīvīgāk, azartiskāk, tomēr nebija daudz labu momentu. 51. minūtē kritienā ar galvu no tuvas distances sita marokāņu futbolists Nusairs Mazrauī, bet droši nospēlēja Horvātijas izlases vārtsargs Dominiks Livakovičs. 65. minūtē Maroka izspēlēja soda sitienu un Livakovičs glāba horvātus pēc spēcīga Ahrafa Hakimi sitiena.

Pēdējās minūtēs abas komandas darbojās jau piesardzīgāk, lieki neriskējot un domājot par savu vārtu drošību.

Vēl F grupā, kurā ir Maroka un Horvātija, trešdienas "vēlajā" spēlē pulksten 21:00 pēc Latvijas laika tiksies Beļģija un Kanāda.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!