"Liepājas" komanda svētdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta ietvaros savā laukumā ar rezultātu 91:98 (31:25, 22:19, 15:17, 23:37) piekāpās ziemeļu kaimiņu vienībai Tallinas "TalTech".

"Liepājas" sastāvā ar 24 punktiem izcēlās slovēņu spēka uzbrucējs Andražs Kavašs, kamēr pa 23 punktiem pievienoja Eduards Hāzners un Džastins Džonsons. Savukārt Tallinas komandā naskākais punktu guvējs bija Tomass Rādiks, kura rēķinā 21 gūts punkts.

Spēles pirmajā pusē Liepājas komandai izdevās iegūt iniciatīvu un puslaika pārtraukumā doties, esot vadībā ar deviņu punktu vadību (53:44). Vēl trešajā ceturtdaļā liepājnieki atradās gana drošā vadībā, tomēr beidzamajā ceturksnī vairākās epizodēs pēc kārtas veiksmīgi nospēlēja "TalTech" basketbolisti, kuri nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām bija ieguvuši jau sešu punktu pārsvaru (90:84).

"Liepāja" gan spēja pietuvoties līdz minimumam, tomēr panākt Tallinas komandu tā arī neizdevās, mājiniekiem piedzīvojot zaudējumu.

Liepājnieki decembra otrajā pusē pirmo reizi sezonā izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, bet 2019.gada pirmajā mačā ar 96:101 pagarinājumā nācās atzīt "Jūrmala"/"Betsafe" pārākumu.

Savukārt Tallinas Tehnoloģiju universitātes komanda gadu bija iesākusi ar trīs zaudējumu sēriju, iepriekšējo neveiksmi ciešot sestdien viesos pret "Ventspili" (67:88).

Abu komandu duelī pirmajā aplī pārāki ar 99:82 bija Tallinas basketbolisti.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 17 uzvarām 18 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 15 uzvarām 17 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 14 uzvarām 16 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 12 panākumiem 17 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 18 mačos ir Tallinas "TalTech", bet deviņas uzvaras 17 cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU komandai. Septītajā pozīcijā ar desmit uzvarām 20 mačos seko "Jūrmala"/"Betsafe", kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir "Tartu Universitāte".

Devītā ar septiņām uzvarām 16 spēlēs ir Raplas "Avis Utilitas", bet pirmo desmitnieku ar astoņiem panākumiem 19 spēlēs noslēdz Pērnavas "Sadam", bet tai ar piecām uzvarām 16 cīņās seko "Latvijas Universitāte". Tālāk ar piecām uzvarām 17 dueļos seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", aiz kuras ar četrām uzvarām 16 spēlēs ir "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 16 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!