"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles ietvaros Tartu varēs apskatīt leģendārā Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" trofejas.

"OlyBet" līgas Zvaigžņu spēlē šogad Latvijas-Igaunijas klubu komanda sacentīsies ar Somijas Basketbola līgas izlasi. Spēle Tartu risināsies 16. februārī, bet tās ietvaros paredzēti dažādi konkursi un izklaides līdzjutējiem. Viena no iespējām, ko Tartu apskatīt papildus Zvaigžņu spēlei, ir "Žalgiris" trofeju izstāde Igaunijas sporta muzejā.

"Idejas pamatā ir divi faktori – pērn guvām pieredzi, rīkojot lielu starptautisku izstādi, kurā varēja apskatīt "Real Madrid" muzeja priekšmetus, arī UEFA Čempionu līgas kausu. Ticība saviem spēkiem un apmeklētāju atsaucība, atvedot "lielos vārdus" uz Igauniju, bija zīme, ka darbojamies pareizā virzienā," saka Igaunijas sporta un olimpiādes muzeja vadītājs Sīms Randoja. "16. februārī notiks basketbola Zvaigžņu spēle, kurā būs igauņi, latvieši, lietuvieši. Tāpēc tikai loģiski, ka šajā laikā noorganizējām leģendārā Kauņas "Žalgiris" trofeju izstādi."

Kā atklāj Randoja, atvest izstādi un eksponātus nav bijis tas vieglākais uzdevums. Pārrunās par iespējamo izstādi iesaistītas abu valstu vēstniecības, attiecīgās ministrijas un abu valstu sporta muzeji. Sarunas par sadarbību bijušas veiksmīgas un izdevies uz Tartu atgādāt daudzas vērtīgas "Žalgiris" trofejas un citus eksponātus.

Pēc Randoja teiktā, tik apjomīga "Žalgiris" izstāde nekur pasaulē – pat arī Lietuvā - nav bijusi, jo izdevies no Kauņas kluba arhīviem un seifiem sarunāt daudzus līdz šim publiskā apskatē neredzētus eksponātus. Izstādē varēs apskatīt 1999. gadā izcīnīto Eirolīgas čempionu kausu, FIBA Pasaules kausu klubiem, Saportas kausu, Baltijas un Lietuvas līgu kausus. Tāpat izstādītas izcilāko "Žalgiris" spēlētāju, kā arī Kauņas klubā spēlējošo igauņu piemiņas lietas.

"Žalgiris" trofeju izstāde Tartu sporta un olimpiādes muzejā ir atvērta jau no 8. februāra un būs apskatāma līdz 26. maijam. Muzejs atvērts no trešdienas līdz svētdienai, tā darba laiks pulksten 11-18.

"OlyBet" basketbola līgas Zvaigžņu spēle starp Latvijas-Igaunijas klubu un Somijas līgas komandām 16. februārī notiks Tartu universitātes sporta zālē. Zvaigžņu spēles ietvaros notiks tradicionālie trīspunktu un "slam dunk" konkursi, bet rīkotāji līdzjutējiem būs sarūpējuši krāšņu izklaides šovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!