"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) sestdien, 11. maijā, finālsērijas trešajā spēlē "Ventspils" uzņem "VEF Rīga".

Sērijas līdz četrām uzvarām trešā spēle Ventspilī sāksies pulksten . Spēli tiešraidē var redzēt portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji. Pirms spēles pulksten 16:30, pārtraukumā un pēc spēles varēs redzēt "Best4sport TV" basketbola ekspertu studiju.

"OlyBet" LBL finālsērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Ceturtā spēle 14. maijā "Arēnā Rīga", piektā – 17. maijā Ventspilī. Turpmāko iespējamo spēļu grafiks: 19. maijā "Arēnā Rīga" un 21. maijā Ventspilī.

Sērijas ievadā komandas apmainījās ar uzvarām izbraukuma spēlēs. Vairāk iemeslu neapmierinātībai ar līdzsvaru varētu būt ventspilniekiem, kuri bijuši pārāki piecās no astoņām ceturtdaļām, bet savā laukumā mača otrajā puslaikā nenosargāja pārsvaru. Tomēr abu komandu pārstāvju izteikumi liecina, ka ilūziju par ātri izcīnāmu uzvaru nav nevienam. Uzvarētāju noteiks "psiholoģija, prasme reaģēt uz notikumiem laukumā, arī veiksme" (Roberts Štelmahers).

Pirmās divas spēles apstiprināja tēzi, ka basketbolā uzvaras atslēga meklējam pie groziem – abas reizes uzvarēja komanda, kura bija pārāka cīņā par atlēkušajām bumbām (attiecīgi 40–31 un 39–34) un precīzāk uzbruka no tuvās distances (21/33 – 19/34 un 20/38 – 15/38). Pagaidām neviena vienība nav izcēlusies ar iespaidīgu trīspunktnieku kanonādi un viens no BK "Ventspils" uzvaras iemesliem bija tieši tālmetienu skaita ierobežošana otrajā spēlē, metot reti, toties precīzi (9/17; "VEF Rīga" šāva biežāk, bet neko neieguva – 9/29). Ventspilnieki abos mačos pieļāvuši vairāk kļūdu (14-11 un 16-12).

Individuāli stabilākais līdz šim bijis ventspilnieks Rihards Lomažs (attiecīgi 17 un 19 punkti).

Latvijas līgas finālsēriju vēsturē pēc pirmajām divām spēlēm 12 reižu rezultāts bijis 1:1 un desmit gadījumos trešās spēles uzvarētāji pēc tam guvuši virsroku visā sērijā. Izņēmumi fiksēti 2015. gadā, kad "Ventspils" pret "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 2:1, un pērn, kad trešajā mačā uzvarēja "VEF Rīga" – abos gadījumos topošie čempioni pēc tam uzvarēja trijās spēlēs pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!