"Optibet" futbola virslīgas kluba "Tukums 2000"/TSS galvenajam trenerim Jurģim Kalnam nāksies nākamo spēli skatīties no malas, jo viņš sakrāto dzelteno kartīšu dēļ izpelnījies viena mača diskvalifikāciju, ziņo Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK).

Tādējādi Kalns nevarēs piedalīties priekšpēdējās jeb 26. kārtas spēlē starp futbola klubu "Liepāju" un "Tukums 2000"/TSS. Treneris šosezon jau trīsreiz sodīts ar dzelteno kartīti, kas nozīmē vienas spēles izlaišanu.

Speciālists dzelteno kartīti nopelnīja par reakciju 25. kārtas spēlē, kad Latvijas čempionvienība "Riga" FC izcīnīja 11 metru soda sitienu pie Tukuma komandas vārtiem. Epizodē soda laukumā pārkāpums tika veikts pret "Riga" aizsargu Herdi Prengu, kurš pēc tam arī atklāja spēles rezultātu ar precīzu sitienu. "Tukums 2000" šajā spēlē piekāpās ar rezultātu 0:2.

Kalns preses konferencē pēc spēles kritizēja šo lēmumu, norādot, ka identiska epizode otrajā puslaikā bijusi pie rīdzinieku vārtiem, kad Antonijs Černomordijs ar elkoni pa galvu iesitis Kristapam Anmanim. Šo faktoru kluba pārstāvji uzsvēra arī ierakstā sociālajā vietnē "Facebook".

Tukuma vienība arī brīdināta par kluba līdzjutēju uzvedību šajā spēlē. Virslīgas klubam gaidāmā spēle būs pietiekami svarīga, jo tam atlikušas vēl divas kārtas, lai sadeldētu divu punktu deficītu pret priekšpēdējā vietā esošo FK "Metta". Tukums kā desmitās pozīcijas īpašnieks no virslīgas izkristu uz 1. līgas čempionātu.

Savukārt futbola klubam "Liepāja" piešķirts 140 eiro sods "Liepāja" par vienā spēlē sasniegtu brīdinājumu limitu.

Nākamā spēle sakrāto brīdinājumu dēļ jāizlaiž ar BFC "Daugavpils" futbolistiem Marko Regžam un Tatsuro Nagamatsu, "Liepājas" aizsargam Sejdinam Keitam un "Spartaks" vienības pussargam Samatam Sarsenovam. "Spartaks" vienība 26. kārtā uzņems FK "Jelgava", bet Daugavpils futbolisti dosies uz spēli pret "Valmiera" FC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!