Foto: Riga FC

Ambiciozais Latvijas futbola klubs "Riga" ceturtdienas vakarā sasniedza UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu.

"Riga" futbolisti Konferences līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Ziemeļīrijas komandu "Derry City", kas ikdienā sacenšas Īrijas čempionātā. Divu spēļu summā Latvijas klubs guva virsroku ar 4:0.

Abus vārtus rīdziniekiem guva brazīliešu uzbrucējs Gabriels Ramoss.

Jau nākamnedēļ "Riga" uzsāks kvalifikācijas otro kārtu, tiekoties ar "Ružomberok" futbolistiem no Slovākijas.

Kaut arī "Riga" pirmajā mačā viesos uzvarēja ar 2:0 un bija favorīte arī atbildes spēlē, ceturtdien "Skonto" stadionā ritēja līdzvērtīga cīņa. Pirmajā puslaikā vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām, tomēr veiksmīgāki bija rīdzinieki - 33. minūtē pēc skaistas saspēles vārtus guva Ramoss.

Otrā puslaika ievadā "Derry City" ar sitienu pa vārtu pārliktni bija tuvu, lai panāktu izlīdzinājumu un atjaunotu intrigu divu spēļu summā. Savas iespējas viesiem izmantot neizdevās, un simbolisku punktu intrigai pielika Ramoss, kurš pretuzbrukumā lieliski pārvaldīja bumbu un ar izcilu sitienu 76. minūtē panāca 2:0. Viņam šajās divās spēlēs pret "Derry City" izcēlās ar trim vārtu guvumiem.

"Riga" jau pērn bija tuvu Konferences līgas grupu turnīram, taču piedzīvoja neveiksmi atlases izšķirošajā - "play-off" - kārtā.

Jau ziņots, ka pirms tam ceturtdien kvalifikācijas otro kārtu sasniedza "Liepāja", kas atbildes spēlē savā laukumā ar 3:1 uzvarēja Kosovas klubu "Gjilani", divu maču summā triumfējot ar 3:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!