Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases vēsturiskais panākums pār Franciju FIBA Pasaules kausa izcīņā svētdien šokēja visu šī sporta veida pasauli. Reaģējot uz mūsu panākumu, Francijas mediji bija tieši – vārds "fiasko" bija izmantots vairāku Eiropas lielvalsts mediju virsrakstos.

Francijai šis bija otrais zaudējums divās spēlēs. Turnīra atklāšanas dienā "Les Bleus" cieta bezierunu sakāvi pret Kanādas komandu. Mačs pret Latviju bija izšķirošs Francijai – vēl viens klupiens nozīmētu beigas komandas sapņiem par medaļām FIBA Pasaules kausā. Tieši tas arī notika – dramatiskā spēlē mūsu basketbolisti ar 88:86 pārspēja olimpiskos vicečempionus.

"Kas par fiasko" – lakonisks un tiešs bija Francijas medija "RMC Sport" raksturojums par to, kas svētdien notika Džakartā.

Vēl viens Francijas sporta mediju smagsvars – "L'Equipe" – bija vēl īsāks, aprakstot rezultātu ar vārdiem: "Le Fiasko". Šī medija interneta vietnē lasāms pat šāds teikums: "Francijas [basketbola izlase] noteikti ir piedzīvojusi lielāko fiasko savā vēsturē."

Līdzīgas domas bija pārņēmušas arī Francijas komandas spēlētājus. Viens no izlases līderiem, Nikolā Batums, izteicās, ka ir apkaunots par savas komandas sniegumu. "Šī ir mana lielākā vilšanās Francijas izlases kreklā," atklāts bija Batums.

Savukārt bijušais Francijas basketbolists Freds Vaiss platformā "X", kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter", ļoti skarbi paironizēja par savas nācijas izlasi, publicējot divus attēlus: pirmais no tiem simbolizējot Francijas komandu pirms turnīra, savukārt otrais pēc tā.

Francūži tagad kopā ar Libānu no H grupas turpinās cīņu par 17.-32. vietu. Pirms čempionāta sākuma Francija tika pieskaitīta starp trim galvenajām favorītēm cīņā par zeltu…

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!