Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbola izlase sasniegusi Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, un uz "play off" mājvietu devušies arī "Delfi" žurnālisti Jānis Bendziks un Emīls Sestulis.

"Delfi" žurnālisti pusotru nedēļu informēja par Pasaules kausa jaunumiem Džakartas grupā, kurā spēlēja Latvija. Pēc Latvijas iekļūšanas izslēgšanas turnīrā "Delfi" brigāde turpinās savu darbu jau Manilā, kur šīs nedēļas beigās kļūs zināma Pasaules kausa ieguvēja. Meklējiet visus jaunumus ne tikai "Delfi" Pasaules kausa speciālajā sadaļā, bet arī "Delfi" sociālo tīklu kontos!

Latvijas izlasei nākamā spēle būs trešdien, 6. septembrī, - pulksten 11:45 ceturtdaļfinālā pretī stāsies Vācijas izlase, kas Pasaules kausā piecās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras. Šī pāra uzvarētāja pusfinālā piektdien tiksies ar ASV vai Itāliju, bet zaudētāja turpinās cīņu par 5.-8. vietai.

Atgādinām, ka Latvijas izlase Pasaules kausu sāka ar sagrāvi pār Libānu (109:70), tad sensacionāli pieveica Franciju ar 88:86, bet pirmo posmu noslēdza ar zaudējumu Kanādai (75:101). Otrajā posmā Latvija ar 74:69 pieveica līdzšinējo planētas spēcīgāko izlasi Spāniju un ar 104:84 uzvarēja arī Brazīliju, nodrošinot sev iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Jau pēc pirmā posma un iekļūšanas starp 16 labākajām komandām Latvija sev bija nodrošinājusi dalību Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, bet pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā turpina cīņu par divām tiešajām ceļazīmēm uz Parīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!