Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa izcīņas debijā izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā pretī stāsies līdz šim tikai uzvaras izcīnījusī Vācijas valstsvienība. Vāciešiem Deniss Šrēders ir vadošais spēlētājs, taču šī komanda arī teicami uzbrūk no tālās distances, tāpēc nedrīkst aizrauties ar viņa segšanu, jo tad pārējie tiks pie brīviem metieniem. Latvijas izlases treneri sagatavojuši divus plānus, kā spēlēt pret šo komandu.

Latvija ir tikai trešā izlase, kas savā debijā iekļuvusi ceturtdaļfinālā. Iepriekš to 1998. gadā paveica Lietuva, bet 2019. gadā – Čehija. Savukārt vācieši šajā turnīra fāzē Pasaules kausā spēlēs trešo reizi, pirms tam viņi to darīja 2002. un 2006. gadā.

"Protams, ka Šrēders ir komandas līderis, bet tajā pašā laikā ir bijušas spēles, kurās viņš to spriedzi neiztur. Mums jārada apstākļi, lai viņš nejustos tik stabils. Viņiem līdz šim viss izdevies no rokas, viņiem šis ceļš ir jāapgrūtina," stāstīja treneris, kurš gan šoreiz negribēja Latvijas žurnālistiem pilnībā izstāstīt spēles plānu, jo viņi zina, ka pretinieki varētu tulkot šīs intervijas. Vismaz Latvijas izlases treneri paši tā dara. "Mums ir plāns, mēs zinām viņu stiprās puses, esam gatavi viņus ierobežot. Mēs zinām, kuru spēles stilu mums pret viņiem būs jāspēlē."

"Vācijas izlase spēlē ļoti labu basketbolu, tā ir ļoti sabalansēta komanda. Šrēders ir galvenais veidotājs un punktu metējs, bet viņiem ir seši cilvēki, kuri vidēji spēlē met virs deviņiem punktiem. Tā kā nevar zināt, kurš var izšaut," atklāja Artūrs Žagars.

 Rolands Šmits teica, ka arēnai neesot ne vainas, kā arī norādīja, ka ir gatavs cīņai pret Vācijas izlases garajiem spēlētājiem. "Mums būs jābūt fiziskiem, jo viņiem ir ļoti labi un spēcīgi spēlētāji. Mums būs jābūt tādā pašā līmenī, ja ne pat vairāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!