Foto: FIBA
Kanādas basketbola izlase svētdien, 10. septembrī, Manilā Pasaules kausa izcīņas spēlē par trešo vietu ar 127:118 pagarinājumā pieveica ASV valstsvienību, pirmo reizi sacensību vēsturē izcīnot medaļas.

Kanādas un ASV basketbolisti uz atvadām no Pasaules kausa sarīkoja pamatīgu šovu. Pamatlaika pēdējās sekundēs apbrīnojamu sniegumu nodemonstrēja Mikals Bridžess, kurš četras sekundes pirms beigām realizēja vienu soda metienu, bet otro speciāli meta garām - Bridžess pats izcīnīja atlēkušo bumbu un 0,6 sekundes pirms pamatlaika beigām no laukuma stūra iemeta trīspunktu metienu, panākot 111:111.

Pagarinājumā Kanāda apslāpēja pretinieku gūtās emocijas, atkal izvirzījās vadībā un šoreiz neļāva amerikāņiem saasināt cīņu, uzvarot ar 127:118.

Kanādas izlasē rezultatīvākais ar 39 punktiem bija Dilons Brukss, kurš realizēja septiņus no astoņiem tālmetieniem, 31 punktu, 12 rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet 23 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Rovenam Aleksandram Beretam. ASV valstsvienībā 24 punktus guva Entonijs Edvardss, 23 - Ostins Rīvss, bet 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Mikalam Bridžesam, kurš pamatlaika pēdējā sekundē ar tālmetienu izrāva neizšķirtu.

Jau spēles sākums iezīmēja spēles stilu – komandas vairāk domāja par uzbrukumu, nekā par aizsardzību. Pirmo ceturtdaļu, gūstot 34 punktus, ar deviņu punktu pārsvaru uzvarēja kanādieši, bet otrajā ceturtdaļā "ieskrējās" ASV izlase, uz brīdi izvirzoties pat vadībā. Tomēr pirmā puslaika beigās atkal labāki bija kanādieši, pārtraukumā dodoties ar divu punktu pārsvaru.
Ja amerikāņiem pirmajā puslaikā nebija izteikta uzbrukuma līdera, tad Kanāda balstījās un Dilonu Brūksu, kurš realizēja piecus tālmetienus un guva 21 punktu.

Otrajā puslaikā komandas turpināja "uguņot", vairākas reizes mainījās vadība šajā cīņā, bet mača galotne izvērtās par dramatiskāko šajā Pasaules kausā. Divas minūtes un 15 sekundes pirms pamatlaika beigām Bridžess ar tālmetienu atkal vadībā izvirzīja ASV (105:103), bet Brūkss ar tālmetienu atguva pārsvaru Kanādai. Sākoties pēdējai minūtei, rezultāts bija līdzīgas 107:107, bet Kanāda guva četrus punktus pēc kārtas un pietuvojās uzvarai. ASV gan nepadevās un ar Bridžesa neticamo sniegumu izrāva neizšķirtu pamatlaikā.

Pagarinājumā četrās ar pusi minūtēs ASV guva tikai četrus punktus, turklāt visus ar soda metieniem, bet tikmēr Kanāda bija panākusi 125:115. Otro reizi paveikt neiespējamo ASV nesanāca, bet Kanāda guva lielāko panākumu Pasaules kausa vēsturē.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!