Latvijas basketbola izlases pirmās uzvaras Pasaules kausa izcīņā pamatā bija lieliska bumbas kustība un teicamā metienu precizitāte, tādējādi apliecinot pārākumu pār Libānas valstsvienību, pēc spēles norādīja aizsargi Aigars Šķēle un Artūrs Žagars.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase piektdien ar rezultātu 109:70 (27:17, 28:13, 27:18, 27:22) sagrāva Libānas valstsvienību, teicami debitējot Pasaules kausa izcīņā. Savukārt Libānas izlasei neizdevās turpināt savu uzvaru sēriju Pasaules kausa atklāšanas spēlēs, iepriekš tā 2006. un 2010. gadā turnīru sāka ar panākumu.

"Super! Ceru, ka tas dos vēl lielāku pārliecību. Visi labi nospēlēja, trāpījām savus metienus. Ceru, ka neizšāvām visus. Prieks tādā atmosfērā spēlēt," pēc mača sacīja Aigars Šķēle. "Viņi mums deva iespējas. Mēs bijām pārāki, un to varēja redzēt. Mēs dabūjām diezgan brīvus tos metienus. Labi kustinājām bumbu".

Lielisku saspēli akcentēja arī Artūrs Žagars, kurš šajā mačā izcēlās ar astoņām rezultatīvām piespēlēm. "Dalāmies ar bumbu un tiekam pie brīviem metieniem. Spēlējām ātru basketbolu, kas ir mūsu stilā."

"Jāmēģina saglabāt šāda metienu precizitāte. To mēs arī mēģināsim," uzsvēra Žagars.

Latvijas izlase sestdien aizvadīs treniņu, bet jau svētdien spēkosies ar Francijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!