Foto: Reuters/Scanpix
2016. gadā pasaules čempionāts notiks Krievijas lielpilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā, vēsta Starptautiskā hokeja federācija.

Iepriekš uz pasaules čempionāta (PČ) uzņemšanu pretendēja arī Dānija un Ukraina, kas savas kandidatūras atsauca.

PČ notiks no 29.aprīļa līdz 15.maijam Maskavā un Sanktpēterburgā. Maskavā spēlēm plāno atvēlēt "Megasport" arēnu Hodinkā, kur notika 2007.gada PČ, bet Sanktpēterburgā organizatoru plānos ir Ledus pils, kas hokejistiem zināma pēc 2000.gada PČ. Krievijā rīkotāji paredz sabalansētu PČ budžetu ar 13,7 miljonu eiro ienākumiem.

Krievijas Iekšlietu ministrija PČ norisē īpaši ieinteresētajām valstīm plāno atvieglot vīzu saņemšanas procedūru, pastāstīja Krievijas sporta, tūrisma un jaunatnes lietu ministra vietnieks Jurijs Nagornihs. "Mēs arī apspriežam iespēju ieviest bezvīzu ceļošanas iespēju Eiropas Savienības un citām valstīm," viņš piebilda.

Rīkotāji biļetes uz grupu turnīra spēlēm pārdos par 10 līdz 40 eiro.

Jau ziņots, ka 2012. un 2013.gadā PČ kopīgi rīkos Zviedrija un Somija, 2014.gadā rīkotāju gods paredzēts Baltkrievijai, savukārt 2015.gadā organizatoru pienākumus uzņemsies Čehija. Pret PČ rīkošanu Baltkrievijā gan iebilst vairākas Eiroparlamenta augsta ranga amatpersonas, norādot uz nedemokrātisko valsts režīmu.

Vēlmi sarīkot 2017.gada PČ pieteica Latvija un Dānija, bet Ukraina pretendēs uz 2018.gada vai vēl vēlāku turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!