Foto: F64
Latvijas hokeja izlases vecākais spēlētājs Ģirts Ankipāns pēc pasaules čempionāta pirmās spēles ar Čehiju uzsvēra, ka tik pārliecinoši pret tik spēcīgu pretinieku Latvijas izlase sen nebija spēlējusi.


"Satura ziņā šī varbūt bija viena no visu laiku labākajām mūsu spēlēm, kādā es esmu piedalījies. Tik pārliecinoši ar tik spēcīgiem pretiniekiem mēs nebijām vēl spēlējuši," pēc spēles sacīja Latvijas izlases uzbrucējs.

Labvēlīgam rezultātam pietrūcis gan mazliet veiksmes, gan nedaudz meistarības. "Ja būtu mēs iemetuši, varbūt kāds divītis[noraidījums] mums par labu būtu noderējis. Domāju, spēle bija ļoti līdzīga," piebilda Ankipāns.

Latvijas izlasei pirms cīņas bija izstrādāts spēles plāns, kas arī tika ievērots. "Viss bija skaidrs un tas plāns mums pret šādām komandām ir vienāds - ja ir iespējams mēģinām spēlēt samērā aktīvi, bet ja nē, visi pieci braucam atpakaļ, lai nebūtu pretuzbrukumu. Mums tas ļoti labi tas izdevās. Jā trešais gols bija pretuzbrukumā, bet visā visumā ļoti sakarīga spēle izdevās," atzīstamo sniegumu komentēja hokejists.

Tas, ka čehiem nav bijis izteikts pārsvars, liecinot, ka Latvijas izlasei bijis ļoti labs treniņplāns. "Mēs varbūt esam vairāk saspēlējušies nekā pretinieki, kam nākuši vaīrāki spēlētāji klāt. Mēs spēli sākām agresīvi, izsitām viņiem vienu aizsargu[Radeku Martineku] no ierindas. Cerams, ka viņam tā trauma nav tik nopietna. Čehi sāka pagurt un mums bija vieglāk spēlēt," līdzvērtīgo spēles otro pusi raksturoja Ankipāns, kurš pats laukumā juties ļoti labi.

"Mums bija ļoti labs treniņplāns un domāju tie, kas izlaida to garāko posmu, šodien ļoti labi jutās," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase Bratislavā čempionātu sāka ar zaudējumu pagājušā gada pasaules čempionei Čehijai ar 2:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!