Foto: F64
Latvijas Basketbola savienība (LBS) piedāvājusi Ainaram Bagatskim un viņa palīgiem Robertam Štelmaheram un Agrim galvanovskim turpināt trenēt vīriešu valstsvienību, informē LBS.

Latvijas Basketbola savienības valde trešdien uzklausīja vīriešu valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska pārskatu par komandas startu Eiropas čempionātā un pilnvaroja LBS ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu panākt vienošanos ar treneru kolektīvu turpināt darbu uz nākamajiem diviem gadiem.

Pārskata ziņojumā Ainars Bagatskis uzsvēra, ka sagatavošanās posmā izdevies paveikt visu plānoto, labāko sportisko formu sasniedzot uz Eiropas čempionāta sākumu. Kaut arī sastāvs bija ļoti jauns, izdevies panākt, ka komandas spēlē tikpat kā nav bijuši kritumi un pieļauts ļoti maz tehnisko kļūdu. Visi spēlētāji ieguvuši nenovērtējamu pieredzi.


Runājot par nākotni, treneris norādīja, ka liela nozīme būs spēlētāju karjeru attīstībai klubos, kā arī izteica cerību, ka daži pieredzējušie basketbolisti - Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš un Kristaps Janičenoks - varētu atgriezties ierindā un pastiprināt valstsvienību.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps informēja, ka Ainara Bagatska ziņojumu uzklausījusi arī treneru komisija. Detalizēta izvērtējuma nav bijis, tomēr kolēģi izteikuši atbalstu valstsvienības līdzšinējai vadībai, kurai vajadzētu turpināt darbu.

Valdes loceklis Žoržs Tikmers uzsvēra, ka treneru kolektīvam izdevies īsā laikā atjaunot valstsvienības prestižu un uzlabot basketbola reputāciju, kas noteikti nesīs augļus ilgtermiņā.

Ainars Bagatskis savā un kolēģu vārdā izteica gatavību turpināt darbu valstsvienībā. LBS valde akceptēja līgumu slēgšanu ar šiem speciālistiem uz nākamajiem diviem gadiem.

Runājot par komandas tuvākajiem mērķiem, valde uzsvēra, ka pirmais uzdevums būs izcīnīt tiesības spēlēt 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, lai gan vēl nav zināma kvalifikācijas sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!