Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola izalses galvenais treneris Ainārs Bagatskis pēc zaudējuma pirmajā pārbaudes spēlē Lietuvas studentu izlasei atzina, ka aizsradzībā turpinās jau pērn Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedzīvotās problēmas, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Grūti uzvarēt, ja ir 23 kļūdas un 20 atdotas bumbas pie sava groza. Turklāt aizsardzība... Tādas vispār nebija," saka treneris. "Ar visu to nonācām līdz sasprindzinātai [spēles] galotnei un varējām "aizķerties". Taktiskie risinājumi nostrādāja, diemžēl sasteidzām vairākus metienus. Neesmu gan pārliecināts, ka šādā situācijā uzvara būtu bijis labākais variants."

Tai pašā laikā Bagatskis saskata arī pozitīvo komandas spēlē. "Negaidīju, ka būs tik labs un kustīgs uzbrukums," viņš norāda. "Spēlētāji vēl ir atšķirīgā kondīcijā, jo katrs slodzes panes citādāk. Tomēr uzbrukums bija pietiekami kustīgs un atradām savas izdevības. Taču jākoncentrējas uz aizsardzību - viens pret vienu, atgriešanās... Tās pašas problēmas, kas bija kvalifikācijas turnīrā. Centības trūkumu nevar pārmest, bet pārāk daudz bija muļķīgu kļūdu. Cīņas smagumu iznesa deviņi spēlētāji un katrs kādā epizodē izdarīja kaut ko labu. Bet nebija stabilitātes. Loģiski, jo svaigums pēc treniņiem vēl nevar būt."

Trešdien Latvijas izlase aizvadīs nākamo pārbaudes spēli ar Slovēniju, un mūsu valstsvienības treneris uzskata, ka šim mačam savā ziņā vajadzētu būt vieglākam. "Ar Slovēniju mums pretī nāks daudz prognozējamāka komanda. Nebūs tādas improvizācijas, kā bija lietuviešiem, Ir zināmi gan līderi, gan viņu meistarības līmenis. Katrs darīs savu darbu. No vienas puses varbūt būs vieglāk. No otras - viņi būs izteikti favorīti," atzīst Bagatskis.

Jau ziņojām, ka Lietuvas studentu izlasei Latvijas valstsvienība piekāpās ar 91:94.

Spēle ar Slovēniju notiks Lietuvā, Klaipēdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!