Foto: F64
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc trešās neveiksmes Eiropas čempionāta finālturnīrā atzina, ka "apnicis jau zaudēt", tomēr šoreiz izšķirošā loma bijusi pieredzei.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien Šauļos ar 71:62 zaudēja Itālijai, piedzīvojot trešo neveiksmi trīs spēlēs.


Pēc mača Bagatskis atzina, ka itāļiem līdz šim no visiem pretiniekiem bija labākā aizsardzība, kas radījusi grūtības Latvijas basketbolistiem uzbrukumā. "it kā jau saka, ka komanda spēlē tā, kā to ļauj pretinieks... Nezinu, kāda iemesla dēļ, bet trešo un ceturtdaļu mēs iesākām tā saucamajā "softā", bijā jāiztērē minūtes pārtraukumi, bijām it kā atpakaļ spēlē... Neskatoties uz to, ka viņiem bija 7 vai 9 punktu pārsvars, vienalga mums laiks bija kā jūra. Galvenais bija nesteigties, bet mēs gribējām uzreiz atspēlēties. Basketbols tomēr ir tāds sporta veids, kur viena divas veiksmīgas darbības aizsardzībā un uzbrukumā sagriež spēli kājām gaisā. Bet mēs steidzāmies."

"Viņi beigās taktiski gudri nospēlēja. Viņi negāja pēc punktiem, viņi zināja, ka mums vajag punktus, mums jāsteidzas," spiests atzīt bija Bagatskis. "Bēdīgi teikt, ka trešā labā spēle, skaists zaudējums, bet apnicis jau. Un apzināties tagad, ka spēlētāji garderobē ir ļoti, ļoti nomākti. Teiksim tā, ļoti pārdzīvo zaudējumu. Tas nepaliks bez sekām – ne labā, ne sliktā nozīmē."

"Neuzskatu, ka itāļi bija labāki par mums, bet pieredzējušāki. Uzvarēja ne labākā, bet pieredzējušākā komanda," uzskata Bagatskis. "Zinājām, ka viņu stiprā puse ir NBA spēlētāji, bet arī vājā puse ir NBA spēlētāji, jo viņi negrib dalīties ar bumbu. Diemžēl, Barnjāni šodien pa daudz saimniekoja."

Bagatskis atzina, ka uzbrukumā Latvija spēlējusi "vairāk vai mazāk, kā vajag", varbūt tomēr gaidījis no itāļiem vēl agresīvāku aizsardzību.

Treneris atzina, ka treneru galvenais uzdevums tagad būs psiholoģiski spēlētājiem atgūt spēkus .pirms svētdien gaidāmās spēles pret Izraēlu. "Mēs gatavojamies katrai spēlei, mums Izraēla nebija prātā līdz šim. Tagad mums ir brīvdiena, laiks sagatavoties. Galvenais, lai mentāli spēlētāji būtu gatavi spēlei, jo basketbolā vienas dienas laikā nevar iemācīt. Jāatjaunojas, ir padomā šādas tādas izklaides spēlētājiem. Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Lai spēlētājus atbrīvotu no domām par basketbolu. Vajag kaut ko citu."

Treneris atteicās komentēt tiesnešu darbību, kas ik pa laikam izraisīja emocijas ne tikai tribīnēs, bet arī uz Latvijas soliņa. Tomēr Bagatskis atzina, ka "autoritāte vai cieņa jāiemanto basketbola laukumā, to nevar iemantot vienā spēlē, vienā turnīrā, tas nāk ar laiku."

Runājot par gaidāmo spēli ar Izraēlu Bagatskis atklāj, ka ir daži pārsteigumi sagādāti un to mēs redzēsim svētdien. "Pretinieki jau arī vēro un zina, uz ko katrs ir spējīgs. Izraēla ir ļoti specifiska komanda, nav centru, spēlē visi uz trīspunktu līnijas, ar "pick'n'roll" darbību iet uz grozu, brīžiem spēlē kā mēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!