Foto: DELFI.lt
Latvijas vīriešu basketbola izlase savā pēdējā Eiropas čempionāta mačā aizvadīja vēl vienu smagu spēli un piedzīvoja smagu zaudējumu pēdējās minūtēs, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. Savai komandai Bagatskis vērtējumā pēc desmit ballu sistēmas iedeva 12 balles.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā B apakšgrupas pēdējās, piektās, kārtas spēlē Latvija ar rezultātu 80:81 spraigā mačā galotnē zaudēja Vācijas valstsvienībai. Šis Latvijas izlasei bija pēdējais mačs Eiropas čempionātā, jo tā jau pirms šīs cīņas bija zaudējusi cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā.


"Abas komandas parādīja labu sniegumu. Kaut Vācija beigās spēlēja bez abiem līderiem Dirka Novicka un Krisa Kamana, viņi parādīja labu sniegumu. Mēs aizvadījām vēl vienu smagu spēli un cietām smagu zaudējumu pēdējās minūtēs," pēc mača izteicās Bagatskis.

"Spēles plāns kopumā izdevās vairāk nekā par 200 procentiem, jo uzvarējām cīņu pie groziem, bet uzbrukumā izmantojām ātrumu un "pick'n'roll" sadarbības. Tāpat bija laba precizitāte izšķirošajos brīžos un viss gāja uz uzvaru, tomēr pēdējā minūtē trīs garām aizmesti soda metieni un dažas neprecizitātes aizsardzībā to neļāva izcīnīt. Tomēr kopumā viss tika realizēts," atzina Bagatskis.

"Bija doma šajā mačā vairāk spēlēt ar tiem, kas iepriekš bija mazāk spēlējuši, un visi 12 pabija laukumā. Pēdējo ceturtdaļu uzvarējām pārliecinoši, tomēr diemžēl nedaudz pietrūka uzvarai," izteicās Bagatskis.

"Vācijai pietiek kvalitatīvu spēlētāju un nemaz nepamanīju, ka Novickis un Kamans nebija, jo arī pārējie ir labi. Varbūt pat nedaudz žēl par to, ka viņi nespēlēja, jo tas, iespējams, pat atvieglotu spēli - būtu skaidrs, ka bumba tādos brīžos nokļūtu pie viena no viņiem. Visā visumā mūsējie labi tika galā ar viņu abiem līderiem," uzskata Bagatskis.

"Mareks Mejeris arī kopumā neuzsāka slikti, sedzot Novicki, - ja tiesneši to, ka Novickis skrien virsū pretspēlētājām traktē kā piezīmi, tad, lai tā ir. Bija doma Novickim ļaut darīt to, ko neļauj citi. It kā kopumā viņu apturējām, vienīgi otrajā puslaikā brīvi iemeta piecus punktus," sacīja Bagatskis.

"Ja neskaita pašu rezultātu, čempionāts nebija nelaimīgs. Teicu puišiem, lai atceras, kur bijuši, ko darījuši un pēc diviem gadiem atkal vēlas būt šeit - nestaigā daudz pa klubiem, bet vairāk strādā pie individuālās meistarības," sacīja Bagatskis.

Bagatskis desmit ballu sistēmā komandu novērtēja ar 12.

"Nelasu medijus, tomēr dzirdu atsauksmes, ka pirmo reizi basketbolam ir pozitīva aura. Varbūt tagad cilvēki sāks novērtēt un sāks skatīties, kā spēlē labākās Latvijas komandas. Kopumā komanda izdarījusi labu darbu - kādreiz jādabū pa muti, lai uzvarētu vēlāk."

"Man bija divu gadu līgums un cikls ir beidzies. Tagad jānomierinās un jāskatās tālāk. Nevienu brīdi neesmu teicis, ka nožēloju, ka sāku strādāt un tā arī nebūs," Bagatskis uz karstām pēdām nevēlējās komentēt nākotni.

"Šie spēlētāji nežēloja sevi kā citi, kuriem bija dažādi iemesli nepiedalīties," Bagatskis nevēlējās arī saukt, kādas pozīcijas būtu jāuzlabo izlasē, lai neaizvainotu šos izlases puišus.

Kā ziņots, Latvijas izlase zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā.

Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, bet ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!