Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola izlase epizodiski rāda labu un saturīgu sniegumu, taču tai jākrāj pieredze un jāspēj noturēt spēlē stabilāku līmeni, uzskata komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Zaudētajā pārbaudes spēlē pret Krieviju Latvijas izlase pirmajā ceturtdaļā parādīja, ka grib un māk spēlēt, žurnālistiem teica Bagatskis. Viņš atzina, ka ir patīkami spēlēt pret spēcīgu pretinieku, ko vada tik pieredzējis treneris kā Deivids Blats.

"Bija cīņasspars, vēlēšanās un motivācija," ar Latvijas spēlētāju attieksmi apmierināts bija Bagatskis. "Jāstrādā, un spēli pēc spēles vairāk jākontrolē savas emocijas, jāstabilizē spēle," izlases pieredzes trūkumu atklāja treneris.

Līdz ar neizbēgamām spēlētāju maiņām komandas spēlē pēc laba sākuma pazudis līdzsvars un zudusi pārliecība par sevi, tādēļ sekojušas muļķīgas kļūdas, ko pieredzējušie Krievijas basketbolisti nekavējās izmantot, cīņas viļņveidīgo gaitu izskaidroja Bagatskis. Latvijas izlase vēlreiz sakoncentrējusies trešajā ceturtdaļā, pacietīgi nospēlējot aizsardzībā, taču svarīgās situācijās neiemeta soda metienus, savukārt pieredzējusī Krievijas valstsvienība savas iespējas nekļūdīgi izmantojusi.

Pēdējā ceturtdaļā Latvijas spēlētājos atkal parādījies respekts pret pretinieku uzvārdiem, tomēr Bagatskis uzskata, ka abu komandu nākamajā cīņā sestdien Jelgavā būs cita spēle un cits rezultāts. Bagatskis atzina, ka bija mazliet par daudz trīspunktu metienu (32), taču tāds esot Latvijas spēlētāju stils, turklāt pretinieki piespieda sāncenšus baidīties no kļūdām, tādēļ bieži vien tālmetieni bija dabisks situācijas risinājums.

Savukārt Latvijas spēlētājs Rihards Kuksiks sprieda, ka otrajā ceturtdaļā komanda pēc kļūdām ielaida pārāk daudz vieglus punktus, bet analoģiskās situācijās pretējā virzienā palika tukšā. Taču arī Kuksiks cer, ka sestdien Jelgavā izdosies Krievijas izlasei radīt daudz lielākas problēmas.

Jau ziņots, ka pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" Latvijas izlase ar 68:87 zaudēja Krievijas basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!