Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis pēc valstsvienības kandidātu paziņošanas vēlreiz apliecināja, ka Eiropas čempionātā komanda nebūs starp favorītēm un visi pretinieki rēķinās ar uzvaru pār Latviju, informē Latvijas Basketbola savienība.

Bagatskis ceturtdien paziņoja 20 basketbolistus, kuri iekļauti starp kandidātiem. Latvijas izlase gatavošanos Eiropas čempionātam uzsāks 20.jūlijā.

Bagatskim treniņos palīdzēs Roberts Štelmahers, kura darbam Latvijas izlasē piekritusi arī Lietuvas komanda "Lietuvos Rytas". Tāpat Bagatskim palīdzēs Agris Galvanovskis, kurš pievienosies pēc Eiropas U20 čempionāta, fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis un brīvprātīgais stažieris Oskars Ernšteins – "Ķeizarmežs" sporta skolas audzēknis, kurš studē Amerikā.

"2. un 3.augustā Klaipēdā spēlēsim ar Lietuvas studentu izlasi un Slovēnijas komandu, 12. un 13.augustā Rīgā ar Krievijas izlasi, 20.augustā Panevežā ar Lietuvu, 22. un 24.augustā uzņemsim Gruzijas izlasi, bet 27.augustā – Lielbritānijas komandu," gaidāmo pārbaužu spēļu grafiku precizēja Bagatskis.

Par gaidāmo "Eurobasket 2011" Bagatskis teica, ka joprojām neviens Latvijas komandu neuzskata par favorītu, kas var nākt par labu valstsvienībai.

"Man nav ne mazāko šaubu, ka Lietuvā būs tādi basketbola svētki, kādi iepriekš nav piedzīvoti. Daudz zvaigžņu, lieliskas komandas, labu basketbolu saprotoši skatītāji, pārpildītas tribīnes, turklāt tas viss tepat blakus mājām – kad vēl būs tāda iespēja," saka Bagatskis. "Savulaik mani pašu spēlēt valstsvienībā motivēja apziņa, ka bērniem varēšu pastāstīt – man bija iespēja spēlēt augstākajā līmenī un es to izmantoju. Diezin vai viņus interesētu kādas atrunas no sērijas es tur varēju būt, bet..."

"Attiecībā uz mūsu izredzēm – jā, mēs nebūsim favorīti. Vēl vairāk – visām piecām pretinieku komandām uzvaras pār mums ierakstīts obligāti izpildāmajos plānos. Taču mums jāsagatavojas tā, lai pašiem būtu sajūta, ka esam izdarījuši maksimāli iespējamo. Ja tā būs – laukumā nevienam nekādas dāvanas nepasniegsim un būs gandarījums gan pašiem, gan līdzjutējiem," piebilda Bagatskis.

2011.gada Eiropas čempionātā, kas Lietuvā sāksies 31.augustā, Latvijas izlase priekšsacīkstēs B grupā tiksies ar Franciju (31.augustā), Serbiju (1.septembrī), Itāliju (2.septembrī), Izraēlu (4.septembrī) un Vāciju (5.septembrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!