Foto: F64
Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pēc ceturtā zaudējuma Eiropas čempionāta finālturnīrā vēlreiz uzsvēra, ka komanda ir mazpieredzējusi un "laikam vēl nemāk uzvarēt".

Jau ziņots, ka Latvijas izlase svētdien ar 88:91 zaudēja Izraēlai, zaudējot arī cerības uz iekļūšanu nākamajā kārtā.


"Tie trīs punkti noteikti palika garām aizmestajos metienos no apakšas pēdējās 10 minūtēs, soda metienos, noteikti kādā izcīnītā bumbā... Viņi laikam vairāk gribēja izcīnīt tās bumbas, mēs bijām tādi kā aizmiguši pēc metieniem. Kaut kā pārsteidza, ka viņi tik daudz bumbas paņēma," teica Blūms.

Runājot par daudzajiem neprecīzajiem soda metieniem Blūms akcentēja, ka Latvijas spēlētāji nav spēlējuši tādā līmenī", bet arī es aizmetu garām. Izlases kapteinis atzina, ka jūtās noguris, jo ir aizvadījis katrā spēlē vairāk par 30 minūtēm, tomēr pēdējai spēlei pret Vāciju spēka pietikšot. "Ne jau iesim padoties, mēģināsim uzvarēt. Kaut kādas emocijas vēl ir palikušas, pie tam vēl spēlēsim p[ret NBA čempionu [Dirku Novicki]. Ne katram dzīvē izdodas uzspēlēt pret Novicki vai NBA čempionu. Domāju, ka jaunajiem spēlētājiem tā varētu būt laba pieredze."

"Ir apnikuši zaudējumi pēdējās minūtēs. Grūti. Nemākam vēl uzvarēt. Neesam kā komanda spēlējusi nopietnā līmenī – Eirolīga, Eiropas čempionāts, pasaules čempionāti. Tur ir daudzas spēles ar smagām galotnēm, taktiskām, gudrām galotnēm," norādīja Blūms. "Nemākam laikam to izpildīt vēl. Baidāmies no atbildības kaut kādā ziņā, kāds no bumbas mūk prom..."

Tikmēr Rihards Kuksiks atzina, ka ticējuši saviem spēkiem, bet pretinieks "atkal beigās iemeta svarīgu metienu, mēs nenosedzām, kur vajadzēja, tur arī rezultāts". Kuksiks norādīja, ka Izraēlas spēlētāji daudz punktus guvuši pēc saspēles viegli no groza apakšas, kamēr "mēs mocījāmies dabūt tos punktus".

"Tur arī ir tā atšķirība, un aizsardzībā pa daudz ielaidām. 91 punkts ir ļoti daudz un nepieņemami," saka Kuksiks. "Viņi ir meistarīgi spēlētāji, visi mainās aizsardzībā, mēs daudz kļūdījāmies sākumā, kas ļāva viņiem iemest daudz brīvus metienus. Viņi brīvi sameta punktus."

Basketbolists atzina, ka psiholoģiski šis ir bijis vissmagākais zaudējums, bet arī pēdējā spēlē "ir jācenšas, jāmēģina uzvarēt kādu spēli priekš faniem"."Nav iekšā tādas sajūta, ka darbs padarīts, gribētos uzvaru kādu, Visu vai neko, jādabū pirmo uzvaru. Sāpīgi visu laiku zaudēt galotnēs, gribas uzvarēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!