Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā izcīnīja panākumu pret ASV izlasi, jo pratusi izmantot pašu radītās iespējas gūt vārtus, pēc mača izteicās pašreizējo pasaules čempionu galvenais treneris Aloizs Hadamčiks.

Kā ziņots, turnīra pirmajā ceturtdaļfināla cīņā čehi trešdien ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) uzvarēja ASV izlasi. Trīs vārtus šajā mačā guva Jaromīrs Jāgrs.

"Ceturtdaļfināli ir ļoti sarežģīti no psiholoģiskā viedokļa, jo faktiski viss sākas no nulles. ASV komanda maču iesāka ļoti labi. Viņi spēlēja citādāk nekā gaidījām un nekā līdz šim turnīrā," atzina Hadamčiks. "Pirmo trešdaļu pretinieki aizvadīja ļoti labi, tomēr mums vārtos lieliski darbojās Ondržejs Pavelecs."

"Pavelecs un Jāgrs aizvadīja teicamu spēli, bet es gribētu uzteikt visu komandu, kas cīnījās katrā epizodē līdz galam. Un, protams, atšķirībā no ASV komandas, mēs pratām izmantot savas iespējas," piebilda treneris. "Spēles lūzuma brīdis varētu būt mūsu realizētais lielais vairākums [2:0]. Pusminūtes pārtraukumā spēlētājiem teicu, ka jāuzvar iemetiens un jāmet pa vārtiem no jebkuras pozīcijas."

Savukārt ASV izlases vadītājs Skots Gordons izteica gandarījumu ar savu padoto sniegumu, slavējot Čehijas izlases potenciālu.

"Maču sākām labi - pirmā trešdaļa izdevās līdz brīdim, kad zaudējām vārtus. Otrajā trešdaļā vēl turējāmies, bet trešajā trešdaļā labāki jau bija čehi," izteicās Gordons. "Tā ir ļoti pacietīga, organizēta komanda. Viņi teicami darbojās aizsardzībā un paradīja, kāpēc pret viņiem ir tik grūti gūt vārtus."

"Kopumā ar komandas spēli esmu apmierināts - ar veidu, kādā zaudējām tik meistarīgai un pieredzējušai vienībai," piebilda treneris.

Pusfinālā čehi tiksies ar Zviedrijas un Vācijas mača uzvarētāju.

Pēdējās divas ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas ceturtdien, kad visu gaidītā duelī savā starpā tiksies Krievijas un Kanādas valstsvienības, bet Somijas izlase tiksies ar Norvēģiju, kas ceturtdaļfinālā iekļuvusi otro reizi, kopš pasaules čempionātā tiek aizvadītas izslēgšanas spēles.

Pusfinālā šo dueļu uzvarētāji tiksies savā starpā.

Pasaules čempionāta pusfināli risināsies piektdien, bet fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!