Foto: F64
Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Cipulis, kurš sestdien pret Baltkrieviju guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, kā arī tika atzīts par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās, uzsver, ka arī nākošā cīņa komandai būs uz dzīvību vai nāvi.

Pats savu veikumu pirmās maiņas uzbrucējs, kurš pasaules čempionāta piecās cīņās guvis četrus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, nevēlējās izcelt. "Kāda starpība, kas un cik iemet. Galvenais ir komandas spēle. Mēs visi noskaņojāmies tikai uz uzvaru jo komandai nav kur atkāpties. Mēs to saprotam, ka vajadzīga tikai uzvara. Jau pirms šīs spēles sajūta bija kā uz dzīvību vai nāvi, ir vai nav. Pagaidām esam dzīvi un viss ir kārtībā," uz saglabātajām izredzēm palikt elites grupā norādīja Cipulis.


Arī viņš Latvijas žurnālistiem atklāja, ka pirms spēles notikusi komandas sapulce, kas palīdzējusi visiem sapurināties un izkļūt no psiholoģiskās bedres, kurā komanda iekļuva spēlē ar Slovēniju.

"Savācāmies čaļi savā starpā, sākumā ar treneriem, pēc tam vieni paši. Izrunājām lietas būtību, to kādā situācijā mēs esam. Paši tur esam nonākuši un pašiem no turienes būs jāizlien ārā, cits to neizdarīs. Runāja visi kas gribēja, es gan nē - nekad nerunāju, labāk paklusēju un visu noriju," sacīja Cipulis.

Šoreiz sanākusi vairākuma izspēle, taču tā vairāk ir veiksme. "Mēs vienmēr gribam vairākumu realizēt, vienkārši citreiz sanāk, citreiz nasanāk. Šoreiz veiksme, kura varbūt bija aizgriezusies iepriekšējās spēlēs, stāvēja mūsu pusē," pārliecināts hokejists.

Cipulis laukumā centies no labākās sirds aizvadīt katru iznācienu laukumā, katru maiņu un epizodi. "Laukumā jāatdot maksimums, viss ko vien var atdot. Taču šī spēle[pret baltkrieviem] jau ir jāaizmirst. Rīt ir cita spēle".

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sestdien Košicē ar 6:3 uzvarēja Baltkrieviju, bet pirms tam atpalicēju turnīrā ceturtdien ar 2:5 zaudēja Slovēnijai. Lai šaglabātu vietu elites grupā svētdien obligāti ir jāpārspēj Austrija.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!