Foto: EPA/LETA
Krievijas basketbola izlases galvenais treneris Deivids Blats pēc piektdienas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta atzinīgi novērtēja Latvijas izlasē notiekošo, jo savulaik līdzīgā situācijā bijusi Krievijas valstsvienība.

Atgādinām, ka Latvijas basketbola izlase piektdien "Arēnā Rīga" savā trešajā pārbaudes spēlē ar 68:87 zaudēja Krievijai, piedzīvojot trešo neveiksmi.

Blats pēc spēles uzreiz veltīja atzinīgus vārdus Latvijas pusei, jo pēdējos gadus Krievijas izlase ar patiku brauc trenēties un aizvadīt pārbaudes spēles Latvijā. Savukārt runājot par spēli, pieredzējušais treneris teica, ka spēles rezultāts šoreiz nav tas svarīgākais.

"Šajā brīdī rezultāts nav svarīgs, svarīgs ir sniegums. Brīžiem mēs spēlējām ļoti labi, un tas priecēja. Patika, kā darbojās Latvijas izlase – ar enerģiju, degsmi, agresīvi, ar savu spēles stilu," teica Blats. "Krievija šajā Eiropas čempionātā var būt laba komanda. Mēs spēlējam no aizsardzības, un tad arī ir rezultāts. Ceru, ka tuvākajās nedēļās vēl augsim savā sniegumā un uz "Eurobasket" sasniegsim sportiskās formas virsotni."

Blats piebilda, ka apzināti treniņu procesa sākumā nav aizvadījuši spēles un tikai tagad komanda ieejot spēļu ritmā. Tā Blats ar izlasi darbojas katru reizi un tas dodot augļus.

Notiekošās izmaiņas Latvijas izlasē Blats novērtēja atzinīgi. "Zinu, ka šis ir jauns projekts, bet redzu, ka šeit ir labs materiāls, ar ko strādāt, un nākotnē var būt rezultāts. Arī mums savulaik bija paaudžu maiņa, tikai mums līdzās bija līderi – Kiriļenko, Hrjapa. Kad nebija līderi, vajadzēja spēlēt pārējiem, tas ļāva viņiem augt, un tagad viņi jau var noteikt toni spēlē. Latvija iet to pašu ceļu un tas ir pareizi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!