Foto: Reuters/Scanpix
Pašreizējā Eiropas basketbola čempionvienība Spānija trešdien iepazīstināja ar komandas sastāvu dalībai "Eurobasket 2011", kas augusta beigās sāksies Lietuvā.

Svinīgā ceremonija, kurā tika prezentēti 15 valstsvienības kandidāti un galvenais treneris Serdžio Skariolo, notika Madridē un to vadīja viens no pazīstamākajiem spāņu burvju māksliniekiem Horhe Blass.

Komandā šoreiz nebūs Horhes Garbahosas, kurš paziņojis par aiziešanu no valstsvienības, kā arī Aleksa Mumbru, Raula Lopesa un Frana Vaskesa, jo Skariolo izvēlējies vairākus gados jaunos spēlētājus. Toties ierindā ir visas lielākās spāņu zvaigznes – Pau Gasols, Rudijs Fernandess, Hosē Manuels Kalderons, Huans Karloss Navarro, Marks Gasols un Rikijs Ruvio.


Spānijas izlases kandidātus sarakstā iekļauts naturalizētais Kongo basketbolists Serhe Ibaka, ar kuru cerības saista galvenais treneris Skariolo. "Viņš ir ļoti labs spēlētājs, fiziski spēcīgs un ar ļoti labu tehniku. Viņš ir labākā formā nekā gaidījām, bet jāskatās, kā viņš iederēsies komandā."

Tikmēr Spānijas izlases kapteinis Navarro uzsvēra, ka spāņi netaisās gulēt uz saviem lauriem un gaidīt, ka čempionu tituls iekritīs rokās pats par sevi. "Būs grūti atkārtot panākumu, tāpēc smagi jāstrādā katru dienu. Turnīrā būs daudzas labas komandas un uzvaras cena ir Olimpiskās spēles, kur vēls nokļūt visas komandas."

2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Spānija priekšsacīkstēs A grupā tiksies ar mājinieci Lietuvu, Lielbritāniju, Poliju, Turciju un kvalifikācijas papildus turnīra uzvarētāju.

Spānijas izlases kandidāti dalībai 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīram: Huans Karloss Navarro, Felipe Reijess, Pau Gasols, Rudijs Fernandess, Hosē Manuels Kalderons, Marks Gasols, Rikijs Ruvio, Viktors Klavers, Serhio Ljuls, Fernando Sans Emeterio, Karloss Suaress, Rafa Martiness, Viktors Sada, Serhe Ibaka, Ksavi Rejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!