Foto: F64
Latvijas hokeja izlasei ir labas iespējas iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, uzskata lielākā daļa no aptaujātajiem ekspertiem.

Latvijas izlase D apakšgrupas pirmās kārtas mačā sestdien ar rezultātu 2:4 līdzīgā cīņā zaudēja pagājušā gada spēcīgākajai komandai Čehijai.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs šovakar, tiekoties ar Somijas valstsvienību, bet pēdējā D apakšgrupas mačā Latvijas izlase trešdien spēkosies ar Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

"Latvija pirmo spēli pret Čehiju nospēlēja ļoti pārliecinoši," stāstīja bijušais Latvijas izlases aizsargs Atvars Tribuncovs, kurš Latvijas sastāvā piedalījies desmit pasaules čempionātos. "Laikam jau spēlēšana Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Latvijas komandai ir nākusi tikai par labu. Biju patīkami pārsteigts, kādu sniegumu puiši rādīja šajā mačā."

"Domāju, ka mačā ar Somiju Latvijas komandai jāspēlē no aizsardzības, jo Latvijas hokejisti ātrumā netiks līdzi somiem. Tāpat svarīga būs spēle arī nevienādos sastāvos. Jābūt ļoti pacietīgiem, un gan jau radīsies kāds pārītis labu momentu, lai gūtu vārtus," savā pārdomās par Latvijas un Somijas spēli dalījās Tribuncovs.

34 gadus vecais Tribuncovs uzskata, ka Latvijas izlasei iekļūt ceturtdaļfinālā ir reāli, taču sākumā jāuzvar sīkstā Dānijas valstsvienība.

"Ar Dāniju mums būs grūti, jo iepriekšējā spēlē pret Somiju tā divas trešdaļas rādīja ļoti līdzvērtīgu sniegumu. Domāju, ka dāņi tik viegli uzvaru Latvijai neatdos. Taču, manuprāt, pie veiksmīgas spēles iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā ir labas," sacīja Tribuncovs.

Jau vēstīts, ka vēl vienā D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē sestdien Somija pieveica Dāniju pārliecinoši ar 5:1.

"Latvija mačā ar Čehiju nospēlēja diezgan labi. Tomēr divas reizes mēs atradāmies vadībā, un vajadzēja uzvaru noturēt," savās domās par Latvijas un Čehijas spēli dalījās KHL kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas "Rīga" rezultatīvākais hokejists Miks Indrašis. "Pieļāvām divas rupjas kļūdas, kuru rezultātā arī zaudējām vārtus. Ļoti patika, kā šajā spēlē nospēlēja Roberta Bukarta, Armanda Bērziņa un Ginta Meijas virknējums."

"Pret Somijas izlasi viennozīmīgi jāspēlē no aizsardzības, jo somiem ir ļoti labi uzbrucēji, kas vienatnē var izšķirt mača likteni. Taču ticu, ka Latvija uzvarēs. Prognozēju, ka Latvija uzvarēs ar rezultātu 2:1," savās prognozēs par Latvijas un Somijas spēli dalījās Indrašis.

20 gadus vecais uzbrucējs arī izteicās, ka Latvijas izlasei ir pa spēkam iekļūt ceturtdaļfinālā.

"Ja mūsu puiši visa čempionāta laikā rādīs tādu pašu sniegumu, kā to darīja pret Čehiju, tad izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā ir ļoti labas. Tomēr nevajag aizmirst Dānijas izlasi, kas mačā pret Latviju izliksies līdz pēdējam, taču mums jātic savai izlasei," cerību pilns bija Indrašis.

"Personīgi man ļoti patika mačs pret Čehiju. Manuprāt, šī pēdējo gadu laikā bija viena no labākajām spēlēm, kādu ir rādījusi Latvijas hokeja izlase," pārdomās par Latvijas un Čehijas spēli dalījās pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis. "Gala iznākumus varēja būt labāks, taču varbūt beigās Latvijai pietrūka nedaudz veiksmes un pieredzes."

Serģis arī atklāja, ka Latvijai spēlē pret Somiju būs grūti, tomēr padoties nevajadzētu un jācīnās līdz pēdējam.

"Pret Somiju būs grūti. Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, būs jācīnās par katru kvadrātcentimetru. Tāpat puišiem jābūt vienotiem, jo hokejs nav individuāls sports un uz laukuma spēlē seši hokejisti. Jāizdara būs vairāk, nekā ir pa spēkam," izteicās Serģis.

Serģis savās prognozēs par Latvijas izlases izredzēm iekļūt ceturtdaļfinālā bija kodolīgs: "Sports ir sports. Taču pēc pirmās spēles izskatās, ka mums ir pa spēkam iekļūt ceturtdaļfinālā."

Tāpat Serģis izteica savas domas arī par Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas izpildīto spēka paņēmienu pret Čehijas izlases spēlētāju Radeku Martineku. "Ļoti žēl Kuldas. Manuprāt, tur nebija noraidījuma - vienkārši Martineks neveiksmīgi bija ieņēmis pozīciju. Spēka paņēmiens, protams, bija uz robežas ar pārkāpumu, taču par tādiem nedod diskvalifikācijas. Tiesneši, kas izskatīja šo lietu, laikam traktēja, kā viņiem tas bija izdevīgi."

Kā ziņots, kaut mača tiesneši Latvijas izlases aizsarga rīcībā noteikumu pārkāpumu nesaskatīja, Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārā komisija Kuldam par spēka paņēmienu pret Martineku piešķīra trīs spēļu diskvalifikāciju.

Latvijas izlases vadība plāno iesniegt apelāciju, jo šādu sodu uzskata par pārāk bargu.

Arī Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc spēles atzina, ka Kulda pret Martineku izdarīja tīru spēka paņēmienu un pārkāpuma nebija.

Jau vēstīts, ka Martinekam pēc Kuldas spēka paņēmiena konstatēts smadzeņu satricinājums un plīsušas kakla saites. Ārsti paredzējuši, ka aizsarga atveseļošanās laiks būs ilgs, turklāt Martinekam divas nedēļas jālieto kakla fiksators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!