Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters uzskata, ka pasaules hokeja čempionāta rīkošana vēlā pavasarī nav normāla un sacensībām vajadzētu notikt ziemā, vēsta Krievijas masu mediji.

Blaters šobrīd atrodas Krievijā, lai izvērtētu kā notiek gatavošanās 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

"Vakar vakarā skatījos Krievijas hokejistu spēli pasaules čempionātā pret Dāniju, un rezultāts man bija pārsteigums. Jāatzīst, ka šeit nekur nejutu hokeja trakumu, kas arī saprotams: Maskavā bija + 25, bet hokejs tomēr ir ziemas sporta veids," savu viedokli pauda Blaters.

Blaters pauda izbrīnu par čempionāta rīkošanu maijā, kas īpaši nav atbilstošs ziemas sporta veidiem. "Loģiskāk būtu rīkošanas datumus ielikt ziemā, tad būs arī lielāka līdzjutēju interese. Tas taču ir acīmredzams. Kad pasaules čempionāts notika Šveicē, neatceros nevienu spēli, kurā tribīnes būtu pārpildītas. Nevienu! Un iemesls – rīkošanas datumi! Maijā līdzjutējiem neinteresē hokejs."

Blaters arī pajokoja par hokejistu atpazīstamību un kādēļ Eiropā futbols ir populārāks par hokeju. "Es runāju ar līdzjutējiem. Un lūk, meitenes man teica, ka viņas nespēj atpazīt hokejistus, jo viņiem ir ķiveres, atšķirībā no futbolistiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!