Foto: EPA/LETA
Pēc IIFH mājas lapā publicētā raksta par to, ka hokejisti atsakās spēlēt savu valstu izlasēs, federācijas prezidents atvainojies Kanādas izlases spēlētājam Sidnijam Krosbijam, aizbildinoties, ka rakstam izvēlēts neatbilstošs tonis un publicēšanas laiks.

Aprakstā „Teikt nē savai valstij”, kas trešdien bija publicēts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapā, tika pārmests spēlētājiem, kurus valsts un vietējie hokeja klubi ir audzinājuši no junioru līmeņa, bet, kļuvuši par zvaigznēm, viņi atsakās spēlēt savā valstsvienībā, un kanādietis Sidnijs Krosbijs tika minēts kā viens no piemēriem.

IIHF prezidents Renē Fāzels nākamajā dienā atvainojās Sidnija Krosbija aģentam Petam Brisonam, un raksts, kura autors bija IIHF komunikāciju direktors Simons Sembergs, tika izņemts no mājas lapas.

„Hokeja pasaulē ir daudz jautājumu, kas ir jāapspriež, taču šis raksts to darīja neatbilstošā veidā, arī publicēšanas laiks bija izvēlēts neveiksmīgi,” saka Fāzels. „Mēs atrodamies veiksmīgi aizvadīta pasaules čempionāta nobeiguma fāzē un fokusam jābūt uz komandām un hokejistiem, kuri ir spēlējuši gandrīz pusmiljonam skatītāju.”

„Es saprotu tos spēlētājus, kuri bija nosaukti vārdā šai rakstā, un saprotu klubu īpašnieku sašutumu, kuru spēlētāji, viņuprāt, ir saņēmuši nepelnītu kritiku,” uzsver IIHF prezidents. „Ja šie jautājumi ir jāizrunā, tas jādara dialoga veidā ar spēlētājiem, federācijām, līgām, klubu īpašniekiem un pārējiem. Tieši to mēs gatavojamies darīt Pasaules hokeja samitā augustā Toronto.”

Pēc Krosbija pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" izstāšanās no NHL Stenlija kausa izcīņas Kanādas hokeja izlases vadība vērsās pie uzbrucēja ar aicinājumu pievienoties valstsvienībai pasaules čempionātā Vācijā. Tomēr Krosbijs uzaicinājumu nav pieņēmis un nolēmis atpūsties pēc nogurdinošās sezonas.

Atgādinām, ka februārī Sidnijs Krosbijs kļuva par Vankūveras olimpisko spēļu galveno varoni, hokeja turnīra finālspēlē pret ASV gūstot pagarinājumā uzvaras vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!