Foto: F64
Latvijas izlases aizsargs Jēkabs Rēdlihs pēc ceturtdien Bratislavā piedzīvotā zaudējuma Slovēnijai ar 2:5 uzsvēra, ka spēlētāji nedrīkst meklēt dažādas atrunas savai spēlei, jo galarezultāts izsaka visu un zaudēt šādu maču ir nepiedodami.

Jau ziņots, ka turnīru par palikšanu augstākajā divīzijā Latvija sāka ar kaunpilnu zaudējumu, ar 2:5 piekāpjoties Slovēnijai.


"Nav jau daudz ko teikt. Vai tās ir vakardienas sekas?[zaudējums Dānijai]. Nezinu, vai tikai tāpēc, visādas sekas tagad var sameklēt. Viss, ko es teikšu, būs atrunas, bet atrunas vienmēr var atrast simts un vēl vienu. Bet jāskatās uz tablo, un tam rezultātam nederēs nekādas atrunas. Mēs gribējām vairāk aizskriet uz priekšu un iemest, nekā nospēlēt mūsu spēli no aizsardzības un tad paši iemest uz pretuzbrukumiem. Domājām, ka "nodušīsim" viņus uzbrukumā, bet paši iekritām uz slovēņu pretuzbrukumiem," zaudējuma iemeslus centās saskatīt aizsargs.

Otrajā pārtraukumā komandas spēlētāji mēģinājuši viens otru uzmundrināt, taču atsākoties spēlei atkal saņemta auksta duša divu ielaistu vārtu izskatā. "Mēģinājām nemest to plinti krūmos un cīnīties līdz galam. Jāsaprot, ka cilvēki tomēr atbraukuši uz mums skatīties, vajadzēja nocīnīties līdz galam, tāpēc tas ir nepiedodami. Protams, ģērbtuvē bija arī skarbāki vārdi, bez tā nekur neiztikt, tas ir normāli un tā pat vajag. Diemžēl zvaigznes kaut kā nostājušās mums nelabvēlēigi. Jā, ripa nekrīt vārtos, tomēr kaut kad jau viņa tur ielidos, taču arī paši nedrīkstam ielaist vārtus, vienalga cik metam," uzskata Rēdlihs.

Pirms atklikušajām divām spēlēm Košicē, kas Latvijas izlasei bū sestdien ar Baltkrieviju un svētdien ar Austriju, komandai ir jāmaina morālais stāvoklis. Daudz kas jāmaina, jābūt citai domāšanai un jāspēlē tā, kā vairāk vai mazāk spēlējām pirmās trīs spēles".

Lai saglabātu vietu pasaules hokeja elitē, Latvijas izlasei atlikušajās divās atpalicēju grupas spēlēs jāuzvar Baltkrievija un Austrija.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!