Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējā pasaules čempionvienība hokejā Čehija ir spēcīgākā izlase, pret kuru Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā nācies spēlēt Vācijas izlasei, uzskata vāciešu galvenais treneris Uve Krups.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā otrā posma pēdējā E grupas spēlē Čehija ar 5:2 pārliecinoši pieveica Vāciju.

"Prieks, ka uzvarējām šajā apakšgrupā. Zinājām, ka spēle ar Vāciju nebūs viegla," pēc mača izteicās Čehijas izlases galvenais treneris Aloizs Hadamčiks. "Labi, ka ātri guvām vārtus, kas bija liels solis pretī uzvarai. Ar spēli esmu apmierināts, bet žēl, ka atkal zaudējām divus spēlētājus - savainojumus guva Petrs Pruha un Martins Havlats."

Savukārt Vācijas izlases vadītājs Krups steidza slavēt pretiniekus, neslēpjot apmierinājumu par savu padoto sniegumu.

"Čehijas komanda ir labākā, ar kuru līdz šim esam spēlējuši šajā čempionātā. Spēle nebija slikta, un jāsaka, ka čehiem arī veicās. Pie rezultāta 1:2 varējām panākt izlīdzinājumu un spēle būtu citāda, bet nonācām zaudētājos ar 1:3, kad viss arī tika noteikts. Ja čehi ir vadībā, pret viņiem ir grūti cīnīties," uzskata Krups.

"Neskatoties uz rezultātu, esmu ar mūsu spēli apmierināts. Tagad mūs gaida ceturtdaļfināls, kurā jātiekas ar zviedriem. Šis mačs būs ne mazāk grūts," piebilda treneris.

Jau ziņots, ka E grupā, kurā bija apvienojušās pa trijām spēcīgākajām A un D apakšgrupu komandām, uzvaru ar maksimālajiem 15 punktiem piecās spēlēs izcīnīja Čehija. Tai ar desmit punktiem sekoja Somija, pie astoņiem punktiem tika Vācijas hokejisti, Krievija izcīnīja septiņus punktus, Slovākija tika pie trijiem punktiem, bet Dānija sacensības noslēdza ar diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!