Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien Pekinā nepiedalīsies XXIX Vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, ziņo laikraksts "Diena".

Vairākas basketbolistes agrāk bija izteikušās, ka vēlētos iet atklāšanas parādē, tomēr galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš nolēmis neļaut sportistēm piedalīties atklāšanā. Lēmumu Zvirgzdiņš pieņēmis pēc Latvijas zaudējuma Ķīnai spēlē par trešo vietu „Diamond Ball" turnīrā.

Iepriekšējā dienā pirms spēles ar Ķīnu Latvijas basketbolistēm bijusi piecu stundu ilga ekskursija tveicē zem klajas debess. „Bija interesanti, bet šodien pietika ar spēles pirmajām trim minūtēm, lai saprastu, ka meitenes nav vajadzīgajā tonusā. Lieku reizi pārliecinājos, ka regulāra slodze ir lietderīgāka par tīru atpūtu. Tas nozīmē, ka atklāšanas parādē spēlētājas tomēr nevarēs iet."

Pekinas olimpisko spēļu atklāšana notiks piektdien, 8.augustā, bet jau nākamajā dienā Latvijas basketbolistēm ir pirmā spēle olimpiskajā turnīrā ar Eiropas čempioni Krieviju. Vēl priekšsacīkstēs Latvija tiksies ar Baltkrieviju (11.augustā), Brazīliju (13.augustā), pasaules čempionēm austrālietēm (15.augustā) un Dienvidkoreju (17.augustā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!